Foto: EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Žalosno je šta se dogodilo legendi ovog sporta.

Čuveni skejter Toni Hok, po kom je i čitava franšiza video igara dobila ime, doživeo je tešku nezgodu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pedesettrogodišnjak je doživeo težak prelom butne kosti, zbog čega verovatno više nikada neće moći da se bavi onim što ga je proslavilo.

Svestan je da neće to zasigurno moći da radi u punom kapacitetu, što je i sam rekao u objavi na društvenim mrežama.

„Jučerašnji dan je bio užasan. Polomio sam lakat pre 20 godina i uspeo sam potpuno da se vratim, ovog puta je sa butnom kosti mnogo teže zbog težine povrede i mojih godina. Ali, spreman sam za izazov. Postoji čudna ironija, pošto se ovo desilo u večeri kada je pušten trejler za „Dok točkići ne otpadnu“, dokumentarac Sema Džonsa o mom životu i karijeri, uz snažan fokus na filozofiji kako ja ovo radim u svojim godinama“, piše Toni Hok.

Ne konkretizuje kako je polomio nogu, ali TMZ javlja da je bila reč o skejtingu.

Butna kost je, na snimku koji je objavio, prilično oštećena, pa je već na prvi pogled jasno da će oporavak biti mukotrpan.

„Odgovor je komplikovan, ali se svodi na to da sam pronašao svoju svrhu i oblikovao svoj identitet kroz skejt i to pomaže mom mentalnom zdravlju. Rekao sam mnogo puta da neću prestati da skejtujem dok ne budem fizički onemogućen. Polomljena noga, sa mnogo šrafova biće verovatno najteži test tog uverenja. Vratiću se. Možda ne u punom kapacitetu, ali sam se predao toj želji još pre više godina kada sam ulazio u srednje doba. Hvala mojoj neverovatno tolerantnoj porodici koja me podržava i svima vama na ljubavi svih ovih godina. Ne bih bio ovde da nije vas. Vidimo se na drugoj strani“, objasnio je Hok.

Podsećamo, on je svakako jedan od najčuvenijih skejtera u istoriji, po kome je i igrica „Tony Hawk’s Pro Skater“ dobila naziv. Drži deset zlatnih medalja sa X Games-a, ukupno 16 i to još od 1995. godine.

BONUS VIDEO – Tucak: Srbija ima pet top klubova, Hrvatska dva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar