Foto: Tanjug/AP Photo/Timothy D. Easley, File

Strašna priča iz života ozloglašenog Džima Brauna.

Život Džima Brauna, legende američkog NFL šampionata i Klivlend Braunsa, obeležili su brojni uspesi na sportskom polju, više nego zapažena karijera u Holivudu, ali i veliki broj skandala.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, teško da ijedna druga priča može da se meri sa onom iz juna 1968. godine, kada je Braun uhapšen zbog pokušaja ubistva Eve Bon Čin, tada 22-godišnje manekenke nemačkog porekla.

Bon Činova i Braun su bili u vezi iako je on još bio, bar papirološki, oženjen svojom prvom suprugom Sju, ali je u junu 1968. došlo do velikog skandala kada je Bon Čin otkrila da je Braun i nju varao i to sa novinarkom Glorijom Stejnem.

To je dovelo do ozbijne rasprave njih dvoje koja je kulminirala Braunovim bacanjem Bon Činove sa terase svog stana na drugom spratu, zbog čega je ona doživela teške telesne povrede, ali je uspela da se izvuče.

Nakon što je preživela Braunov napad, Bon Čin je odbila da sarađuje sa tužiocem, rekavši da je „pala sa terase malo pre dolaska policije“.

Braunu je prvobitno pretila optužnica zbog pokušaja ubistva, ali je na kraju morao da plati samo kaznu od 300 dolara, i to zbog napada na zamenika šerifa tokom istrage, dok je njegova tadašnja devojka, iako foto-model u usponu, nestala bez traga, i nije je bilo u medijima sve do 2002. godine, kada je učestvovala u dokumentarnom filmu „Jim Brown – All American“, gde je govorila o tom incidentu.

Iako tokom filma nijednom nije objasnila kako je tačno došlo do pada, ipak je uputila jedno pitanje – „Zašto bih skočila?“

Braun je umro u 88. godini prirodnom smrću, dok o trenutnom stanju i mestu boravišta nekadašnje manekenke nemačkog porekla nema podataka.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar