Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Trent Vilijams je u rasponu od pola decenije prošao put od jednog od najstrašnijih trenutaka u životu do prilike da zaigra za najvredniji trofej u američkom sportu.

Vilijams je u NFL ušao 2010. godine kao četvrti pik na draftu od strane Vašington Redskinsa (danas Komandersi).

Već u prvim nastupima pokazao je elitni potencijal i iz godine u godinu postajao sve važniji šraf u mašineriji tima iz prestonice Sjedinjenih Američkih Država.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, 2013. dogodila su se tri indicenta koji su obeležili njegovu karijeru.

Prvo je zbog udaranja kornerbeka Sijetl Sihoksa Ričarda Šermana u meču plej-ofa kažnjen sa 7,785 dolara, da bi potom zbog povrede zarađene tokom tuče u jednom noćnom klubu morao da preskoči nastup na Pro boul meču, pa je stekao status problematičnog igrača.

No, prava drama odvijala se neko vreme kasnije.

Medicinska služba Vašingtona primetila je određenu izraslinu na njegovoj glavi ali je ona okarakterisana kao bezopasna.

Šest godina kasnije, Vilijams je odbio da se pojavi na treninzima, da bi, nakon dva meseca pauze, medijima otkrio šokantnu informaciju – pronađena mu je kancerogena izraslina.

I to ona koju su prethodno doktori Vašingtona okarakterisali kao bezopasnu.

„Svaki put kad izađem na teren, setim se razgovora sa doktorom koji mi je rekao da pozavršavam sve poslove. Mislim da moraš da budeš sa svojim devojkama jer ovo izgleda ozbiljno, ne znam koliko ti je vremena ostalo“, otkrio je Vilijams u jednom podkastu krajem 2023. godine.

A za to vreme, u Vašingtonu su se pravili da je sve u redu.

Sve to je dovelo do brojnih optužbi na račun Redskinsa i njihovog lekarskog tima, a problemi su eskalirali njegovim zahtevom za trejd, uz rečenicu – „Ne verujem vam više.“

Pred početak sezone 2020/2021, Vlijams je trejdovan u San Francisko Fortinajnerse, gde je postao jedna od glavnih „poluga“ napada i najvažniji čovek u zaštiti „gospodina nebitnog“ koji će predvoditi ekipu iz Zaliva protiv Kanzas Siti Čifsa u 58. izdanju Superboula.

Ako uspe u tome i sačuva Pardija od protivničke odbrane dovoljno dugo da nekada poslednji pik na draftu dođe do prilike da zasija, San Francisko bi bio na pravom putu da prekine post dug 29 godina i po šesti put u istoriji osvoji titulu prvaka NFL šampionata.

Lepše od toga teško da bi moglo…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar