Danilo Dača Ikodinović Foto:Zoran Loncarević/Nova.rs

Srce jednog od velikana jugoslovenskog vaterpola prestalo je da kuca u ponedeljak, a od njega se redom opraštaju učenici od kojih je napravio velika imena.

Danilo Ikodinović, proslavljeni srpski vaterpolista, pojasnio je koju je to veliku stvar uradio Petar Porobić, bivši selektor Srbije i Crne Gore, za vaterpolo na prostoru Balkana.

PROČITAJTE JOŠ

Slava mu i hvala za sve što je uradio za stotine igrača svih uzrasta u Jugoslaviji i šire“, napisao je Ikodinović.

Ovo je bila samo replika na objavju Nikole Janovića, kapitena vaterpolo reprezentacije Crne Gore od 2008. do 2016. godine i danas člana Narodne skupštine.

„Dragi moj Pero. Treneru, selektoru, prijatelju. Hvala ti na svemu što si mi pružio, na svakom savetu, lekciji, podršci. Veliki uvek ostaju veliki jer ih njihova dela čine besmrtnim. Mnogo tužan dan za sve nas“, napisao je Janović.

Tužne vesti stigle su iz Istanbula, a Porobić je iznenada preminuo tokom povratka sa Azijskih igara.

Tokom bogate trenerske karijere, Porobić je bio selektor Srbije i Crne Gore, Crne Gore, Nemačke i Kine.

Sa selekcijom Srbije i Crne Gore osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u Montrealu 2005. godine, Svetski kup 2006. godine, da bi sa Crnom Gorom osvojio zlatnu medalju na šampionatu Evrope u Malagi 2008. godine, Svetsku ligu 2009. godine u Podgorici, kao i srebrnu medalju 2010. godine na Svetskoj ligi u Nišu.

Petar Porobić Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Sa ženskom reprezentacijom Kine je bio učesnik Olimpijskih igara u Japanu. Imao je veliku želju da se muškom selekcijom Kine stigne do Olimpijskih igara, ali je taj san iznenada prekinut.

Samostalnu trenersku karijeru počeo je u Jadranu iz Herceg Novog, s kojim je igrao finale Lige šampiona u kom je izgubio od Honveda, a pod njegovom palicom osvojene su i četiri titule prvaka Srbije i Crne Gore.

Što se tiče njegove igračke karijere, nastupao je za Primorac, a bio je i omladinski reprezentativac Jugoslavije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar