Danijele Santareli i Monika di Đenaro/Foto: Instagram/mokidegennaroofficial

Nakon finala Lige nacija u kome je Italija ubedljivo savladala Brazil sa 3:0 i došla do zlata treneru srpske reprezentacije je u zagrljaj pala jedna od odbojkašica novog šampiona.

Odbojkašice Srbije su ostvarile veliki uspeh u Ligi nacija u Ankari gde su na završnom turniru osvojile bronzanu medalju pobedom nad Turskom od 3:0.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najzaslužnijih za ovaj uspeh bio je trener Srbije Danijele Santareli, koji je uprkos tome što je naša zemlja igrala bez najboljih odbojkašica Tijane Bošković i Maje Ognjenović sjajno predvodio tim do medalje.

Nakon finalnog meča, italijanska odbojkašica Monika di Đenaro potrčala je ka Santareliju kako bi sa njim proslavila veliki uspeh Italije. Monika je supruga srpskog trenera i posle dugog zagrlaja na terenu usledio je i poljubac, što je zbunilo mnoge koji nisu upoznati sa njihovim odnosom.

Di Đenaro je jedna od najboljih odbojkašica Italije, igra na poziciji libera i nastupa u italijanskom klubu Koneljano. Karijeru je krenula u Sorentu, potom je branila boje Vićence i Aprilije, da bi u Koneljano došla iz Pesara.

Upravo je Santareli igrao glavnu ulogu za dolazak Monike u redove italijanskog giganta.

„Kada je 2013. godine Monika imala 2-3 ponude, preporučio sam joj Koneljano koji je bio novajlija u ligi. Mlad i ambiciozan klub, ali uspešan, imao je neki šarm i nisam imao dilemu“, pričao je godinama kasnije Danijele koji tada nije bio u trenerskim vodama.

Ipak, 2015. godine počeli su da sarađuju u Koneljanu, kada je Santareli kreno tamo da radi kao pomoćni trener. Dve godine kasnije su se venčali i Italijan je postao glavni trener ekipe.

Sa reprezentacijom Italije Di Đenaro je pored zlata u Ligi nacija osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u Tokiju 2018. godine, zlato 2021. i bronzu 2019. godine na Evropskom prvenstvu i zlato na Svetskom kupu 2011. u Japanu. Na klupskom nivou zajedno sa Santarelijem je osvojila četiri šampionata Italije, tri Kupa i četiri Superkupa Italije, kao i titulu na Svetskom klupskom prvensvu i Ligu šampiona.

Foto: Sportklub

Na individualnom nivou, supruga trenera Srbije ima nekoliko velikih priznanja. Bila je najbolji libero Svetskog prvenstva 2014. i 2018. godine, MVP italijanske lige u sezoni 2018/19, a proglašena je za najboljeg libera ovogodišnje Lige nacija.

PROČITAJTE JOŠ

„Sve su to priče koje ćemo jednog dana moći da ispričamo našoj deci. Priče o žrtvama i motivaciji koje smo doživeli zajedno, rame uz rame“, rekao je Santareli.

Ove sezone su se prvi put našli na suparničkim stranama, kada su se Italija i Srbija sastali tokom prvog dela Lige nacija, a to neće biti poslednji duel ovih zemalja u ovoj godini. Reprezentaciju Srbije Santareli će spremati za odbranu svetskog trona, dok će se Di Đenaro zajedno sa sa selekcijom Italije želeti da pokvari planove Santarelija i Srbije.

„Za mene je činjenica da sam postao selektor Srbije neverovatan doživljaj. Znam da je ova ekipa osvojila mnogo trofeja, ali se nadam da se devojke nisu time zadovoljile, da žele nove uspehe, a ja lično želim da dođem do prve medalje sa nekom nacionalnom selekcijom“, poručio je Santareli kada je seo na klupu Srbije.

Svetsko prvenstvo će početi 23. septembra i igraće se u Poljskoj i Holandiji. Srbija će biti u grupi sa Bugarskom, Kanadom, Nemačkom, Kazahstanom i Amerikom, dok će Italija igrati sa Belgijom, Kamerunom, Kenijom, Holandijom i Portorikom.

BONUS VIDEO Odbojkašice Srbije Osvojile Bronzanu Medalju u Ligi Nacija 2022

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram