Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Bivši svetski šampion u biciklizmu Roan Denis sumnjiči se da je ubio svoju suprugu Melisu Hoskins, javljaju australijski mediji.

Denis je navodno Melisu udario vozilom dok su bili na vožnji u Adelejdu, a Australijanci pišu da bi mogao da bude optužen za ubistvo, samo je pitanje pod kakvim okolnostima.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je pozvana sa adrese u Medindiju, u predgrađu Adelejda u subotu oko 20 časova, posle navoda da je žena udarena vozilom, a preminula je nakon što je odvezena u lokalnu bolnicu.

Roan Denis je pušten uz plaćenu kauciju, ali će morati da se pojavi pred sudom u Adelejdu u martu. Hoskins je imala 32 godine i takmičila se za Australiju na Olimpijskim igrama u Riju i Londonu. Bila je i deo tima koji je 2015. osvojio svetsku titulu.

Melisa se takođe takmičila u biciklizmu. Međunarodna biciklistička asocijacija za žene navodi da je šokirana onim što se desilo i smrću Hoskinsove koja se povukla još 2017. godine.

Tridesettrogodišnji Denis je tokom karijere osvojio dve svetske titule, a uzeo je i srebro u Londonu i bronzu u Tokiju. Postao je sedmi Australijanac koji je nosio žutu majicu kao lider trke na Tur de Fransu jer je bio prvi u startu 2015, kada je postavio svetski rekord po prosečnoj brzini. Iste godine je bio proglašen i najboljim biciklistom u svojoj zemlji.

Identično priznanje dobio je i tri godine kasnije, a nakon što se povukao, sa porodicom se preselio u Evropu, ali je u Australiji trebalo da učestvuje na događaju „Tour Down Under“ u Adelejdu zajedno sa Melisom Hoskins.

BONUS VIDEO: Novak Đoković, 400 nedelja prvi na svetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar