Foto: Printscreen/YouTube/ MedVid Pula

Drama na hrvatskom skijalištu.

Hrvatsku je uzdrmao skandal sa skijališta Platak, nakon što je u nedelju uveče došlo do divljačkog napada trojice mladića na pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, i njegovu devojku.

PROČITAJTE JOŠ...

Do incidenta je došlo kada je Luka Tirijel Abramović, nekadašnji reprezentativac Hrvatske u skijanju a sadašnji MMA borac, prema informacijama medija iz Hrvatske automobil vozio po skijalištu. Kada se zaglavio, tražio je od 43-godišnjeg čoveka iz HGSS da mu pomogne, a nakon što je odbio rečima da ide na spavanje, napadnut je od strane Abramovića i još dvojice mladića.

Ubrzo su pritrčali i drugi prisutni, pokušali da Abramovića odvoje od nesrećnog čoveka, ali se MMA borac nije predavao već je još jednog člana HGSS udario u glavu. Ubrzo su Abramoviću pritrčala još dvojica prijatelja, koji su počeli da udaraju sve prisutne, posebno bes usmerivši na čoveka koji je prvi napadnut. Njega su, naime, malo pošto se osvestio udarili još jednom u glavu nogom, da bi potom dobio još nekoliko udaraca u glavu dok je bez svesti ležao.

Kada je devojka jednog od pripadnika HGSS pritrčala da pomogne u razdvajanju, dobila je nekoliko udaraca u glavu, preneo je hrvatski tportal.

Incident je potrajao oko 20 minuta, a situacija se smirila nakon što su na lice mesta došle Hitna pomoć i policija.

Povređeni muškarac zadobio je potres mozga, čovek koji je pokušao da pomogne je zadobio prelom ruke, a devojci je konstatovano unutrašnje krvarenje u plućima.

Abramović je bio talentovan skijaš koji je u mlađim kategorijama bio i deo reprezentacije Hrvatske, da bi potom promenio nacionalnu selekciju i skijao pod zastavom Turske, u kojoj je video „rešenje na duže staze“ nakon što je došlo do problema sa reprezentacijom Hrvatske, a u karijeri je pod zastavom Turske slavio na ukupno deset takmičenja u periodu od decembra 2018. do decembra 2019. godine.

Kako nije nakon toga usledio kvalitetan nastavak karijere, ubrzo se prebacio na MMA, gde je ubrzo postao jedan od najcenjenijih mladih boraca. Dosad je zabeležio dve borbe u amatetskoj kategoriji, i oba puta je slavio – protiv Borne Brajkovića u julu 2021. odlukom sudija, dok je godinu dana kasnije Konrada Tarkovskog porazio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

BONUS VIDEO Reakcije navijača Hrvatske nakon meča sa Argentinom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar