Foto: Softbol savez Srbije

Neobična sezona je iza softbolaša i softbolašica Beograda ali i Srbije.

Koronavirus poremetio je sijaset planova u čitavom sportu, ali od leta su počeli i treninzi napolju čime je situacija dosta poboljšana.

PROČITAJTE JOŠ

Odrađen je i kamp na Zlatiboru, uz podršku Ministarstva omladine i sporta. U očekivanju takmičenja vreme je za Trofej Beograda u softbolu, koji finansira Grad Beograd, preko Sekretarijata za sport i omladinu, koji se po tradiciji održava 14 godinu za redom. Mečevi će se igrati u subotu i nedelju u Ripnju.

„Svi su se uželeli utakmica. U Evropi su odložena sva ovogodišnja međunarodna zvanična takmičenja za sledeću godinu i to su svi teško podneli. Krenuli su nezvanični seniorski i juniorski turniri po Evropi, ali na kojima učestvuje samo malo ekipa iz EU, jer nema granica za njih. Naš Trofej Beograda od dosadašnjih 13 čak 11 puta je bio međunarodni. Sada imamo načelno obećanje od Bugara, da stižu sa svojim timom. Nije lako u ovo vreme da roditelji daju zeleno svetlo da im deca idu van zemlje. Spremni smo na dve opcije, da igramo sa našim timom protiv juniora naših suseda, ali i na rezervnu varijantu samo sa domaćim sportistima“, istakao je Slobodan Đurić, koordinator programa u Softbol savezu Beograda.

Jelena Cvetković, predsednik Softbol saveza Beograda, predvodiće jednu našu ekipu za vikend.

„Svi jedva čekaju zvanične mečeve. U subotu je plan da igramo svako sa svakim a onda u nedelju i meč za prvo mesto. Moram da naglasim da i dalje svi roditelji ne puštaju stalno decu na treninge iako smo na otvorenom, a ponekad u manjem broju u klupskoj prostoriji gde radimo deo vežbi. Bojazan postoji, sve zbog koronavirusa i to nas sve remeti. Verujem da će do kraja godine stići i lek za ovog nevidljjivog neprijatelja i da ćemo od proleća krenuti sa normalnim radom i učešćem na turnirima“, istakla je Jelena Cvetković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar