Sa Novim Beogradom nema šale, cilj mu je dupla kruna

Ostalo 24. sep. 202019:20
Podeli:
Foto: foto: Peđa Milosavljević

Cilj vaterpolo kluba Novi Beograd u novoj sezoni biće osvajanje duple krune, poruka je sa današnjeg promocije tima koji će u svojim redovima imati nekoliko reprezentativaca i kao trenera legendarnog Vladimira Vujasinovića.

PROČITAJTE JOŠ

Kapice VK Novi Beograd u nastupajućoj sezoni, koja počinje u subotu, nosiće: Dimitrije Rističević, Ðorđe Filipović, Petar Tomić, Nikola Bursać, Miloš Ćuk, Nikola Radulović, Draško Gogov, Vojislav Čupić, Marko Avramović, Aleksandar Radanović, Nikola Nikolov, Matija Asanović, Matija Vlahović, Vasilije Martinović, Petar Mitrović i Andrej Bašica.

„Ambicije su najviše. Ove godine je cilj da probamo osvojimo kup i prvenstvo, duplu krunu, i da pokušamo da pokažemo da ekipa ima pravi kvalitet. Što se tiče LEN kupa, nadam se da ćemo kroz to takmičenje pokazati da smo pravi klub“, rekao je sportski direktor Ðorđe Pejčić na konferenciji za medije.

Trener Vladimir Vujasinović nada se dobroj sezoni bez obzira kakvi rezultati budu na kraju.

„Nova sredina, nova ekipa i drugačiji ciljevi. Ne treba time da se opterećujemo duplim kruna, a za nas postoje kratkoročni ciljevi. Pre svega plasman na fajnal-for nacionalnog Kupa i plasamn u dalji tok LEN takmičenja. Malo je vremena da se uigramo, ali moramo da ga iskoristimo na pravi način. Veliko mi je zadovoljstvo što trenirama ove momke. Iako smo četiri nedelje zajedno vidi se radna atmosfera. Mislim da će ova sezona biti dobra, kako god se rezultatski završi. Nadam se da ćemo do decembra uspeti da se ukoponujemo. Svesni smo da smo korak iza konkurencije, ali ne zbog igračkog kadra već zbog novog tima. Svesni smo i da posedujemo kvlaitet i da možemo da napredujemo i da budemo ravnopravni sa protivnicima“, rekao je Vujasinović.

Miloš Ćuk, jedno od pojačanja, izajvio je da se raduje povratku u srpski vaterpolo.

„Lično mi je zadovoljstvo što posle šest godina imam angažman svojoj zemlji, došao sam u klubu koji ima velike ciljeve i ambicije. Neće bit lako, ali nadam se da ću sa momcima ostvariti nešto od tih ciljeva. U LEN kupu imamo šansu da doguramo daleko. Nadam se da je pred nama svetla budućnost“, istakao je Ćuk.

Kapiten Ðorđe Filipović veruje da će tim napredovati kako sezona bude odmicala.

„Drago mi je što je uprava zadržala i dovela nove momke. Kao tim, uz rad ćemo se truditi da napredujemo. Drago što sam kapiten ovog tima, mora sve momke da pohvalim zbog ponašanjai i pristupa radu. Sve je krenulo kako treba, nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve“, rekao je Filipović.

Prvi meč u novoj sezoni vaterpolisti Novog Beograda odigraće protiv Banjice u subotu od 15 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar