Srbija vs Hrvatska vaterpolo
Srbija vs Hrvatska vaterpolo Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes

Hrvati oslabljeni na Svetskom prvenstvu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske igraće u četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Srbije u Budimpešti u sredu od 16 časova.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska je u osmini finala pobedila Gruziju, ali bez Rina Burića, koji je prethodno zaradio suspenziju i mogao bi da propusti i meč sa Srbijom.

Vaterpolista „barakuda“ dobio je žestoku kaznu od tri utakmice suspezije, pošto ga je FINA kaznila zbog incidenta tokom meča sa Japanom. Tu suspenziju prokomentarisao je i selektor Ivica Tucak.

„Nije istraženo šta stoji iza tog udaranja, koje ne podržavam. Što se tiče kazne, znate kako je u tim malim organizacijama, kao što je FINA. Ne govorim o ovom slučaju, nego uopšteno, kadija te tuži, kadija ti sudi. Rino nije ni saslušan, a odrezana je velika, brutalna kazna, ali šta je tu je. Mi to ne možemo da menjamo. Savez je uložio žalbu, videćemo hoće li uroditi plodom“, istakao je Tucak.

Selektor „barakuda“ podržava svog reprezentativca, za koga tvrdi da nije divljak i da postoji razlog za njegovu reakciju.

„Rina u ovom trenutku nema sa nama, što je zadatak više svima nama za dodatni napor. Ja ću iza svojih igrača uvek stajati, iako ne opravdavam udaranje. Međutim, Rino je igrač iza koga uvek stojim, dajem mu podršku, da ga ohrabrim, nadam se da će se kazna možda ublažiti i da će se on možda vratiti u naše redove. To je jedan mlad igrač, trebalo je da vidimo zbog čega je tako reagovao kako je reagovao. Ja sam to video, ali oni to nisu uzeli u obzir. Nije on tako reagovao zato što je Rino Burić nekakav divljak, svi koji znaju Rina znaju kakav je Rino dečko tako da o tome – stop“, zaključio je Tucak.

BONUS VIDEO Tucak: Nikola Stamenić oblikovao i Savića i mene

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare