Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Čuvena generacija srpskih vaterpolista otišla je u reprezentativnu penziju.

Prlainović je odigrao poslednju četvrtinu pod kapicom naše reprezentacije u meču sa Italijom na turniru „Srbija 2022“.

PROČITAJTE JOŠ

On i još pet proslavljenih asova srpskog vaterpola: Filip Filipović, Stefan Mitrović, Gojko i Duško Pijetlović i Milan Aleksić završili su svoju eru.

„Bilo je veličanstveno i vreme nas je poslužilo. NIje mogla da padne kiša za ovakvo veče, neka viša sila nije to dozvolila. Završio sam reprezentativnu karijeru sa saigračima i ljudima sa kojima sam proveo poslednjih 20 godina života i nije moglo da bude lepše. Uživao sam u ova četiri minuta, bila su dovoljna da me pokrenu i da me opet prođu trnci, naboj igranja za A reprezentaciju. Kako je bilo poslednjih godina, tako je bilo i u subotu uveče, veličansteno“, rekao je Prlainović.

On je prvu od mnogo medalja sa Srbijom osvojio na Mediteranskim igrama 2005. godine, a sada će kao navijač posmatrati nove asove srpskog vaterpola.

„Teško je da izdvojim neke, ali ako moram to bi bilo svetsko zlato iz Rima 2009. godine, dva olimpijska i evropsko zlato osvojeno u Beogradu 2016. godine. Nedostajeće igranje za reperzentaciju, ali sve ima kraj. Treba biti realan, već smo u poznim igračkim godinama. Neki su se već oprostili od vaterpola i mislim da je bio pravi trenutak da kažemo zbogom reperzentaciji. Sada ćemo biti najvatreniji navijači našim naslednicima“, završio je Prlainović.

Vaterpoliste su ispratili glasni aplauzi sa tribina bazena Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“, ali i brojna sportska imena poput Novaka Đokovića, Bože Maljkovića, Vladimira Micova i Marka Kešelja.

BONUS VIDEO Adriana Vilagoš opisala kako je šokirala Evropu i uzela evropsko srebro

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar