Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Kada je pre dve godine izabran u prvoj rundi NFL drafta, kvoterbek Ohajo Stejta trebalo je da predstavlja budućnost Vašingtona. Manje od dve godine kasnije, on će sezonu završiti bez kluba, nakon odluke nekadašnjih Redskinsa da ga otpuste.

PROČITAJTE JOŠ...

Heskins je trebalo da bude predvodnik nove generacije Vašingtonovih igrača, ali je već nakon prve sezone njegov status doveden u pitanje nakon loših partija i samo jedne pobede (protiv Njujork Džetsa), nakon koje je proglašen rukijem nedelje.

Pred početak sezone, novi trener Ron Rivera imenovao je Heskinsa za startera, ali je u petoj nedelji saopšteno da će mladi kvoterbek, zbog loše radne etike i generalne nezainteresovanosti za dešavanja na terenu, u nastavku sezone biti rezerva.

U oktobru je prvi put prekršio kovid protokol kada je rezervisao mesto za jednog prijatelja u hotelu u kom je tim bio pred utakmicu protiv Njujork Džajantsa. Nakon povrede Kejsa Kinama i povratka Aleksa Smita, Heskins je bio na klupi sve do 14. nedelje, kada je Aleks Smit doživeo povredu, a Heskins morao na teren, da bi naredne nedelje ponovo dobio ulogu startera. Nakon poraza njegovog tima 20:15, Heskins je otišao na žurku u jedan striptiz klub, gde je snimljen bez maske, pa je po drugi put kažnjen zbog kršenja NFL protokola, i sklonjen sa mesta kapitena.

Dobio je uprkos tome šansu protiv Karolina Pantersa,  ali je nakon tri četvrtine zamenjen Tejlorom Heinikijem, da bi dan kasnije trener Rivera istakao da je razgovarao sa Heskinsom:

„Informisao sam ga da ćemo ga otpustiti. Rekao sam mu da verujem da to ide u korist obe strane, i da je bolje da se rastanemo. Želimo da zahvalimo Dvejnu i da mu poželimo svu sreću u daljoj karijeri“, rekao je Rivera.

Heskins je ukupno odigrao 16 utakmica za dve sezone, od čega je na 14 bio starter, i ukupno je bacio loptu za 2,804 jardi, uz 12 pasova za tačdaun i 14 presečenih lopti. Za to vreme je imao i 11 „famblova“, od čega je pet izgubio.

Kako ima tek 23 godine, jasno je da će Heskins imati bar ulogu rezerve u nekom drugom timu u narednoj sezoni, ali je takođe izvesno da će to biti poslednja šansa da dokaže da ima kvaliteta za kvoterbeka u najjačoj ligi u američkom fudbalu na svetu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar