Beograd i Zrenjanin su poznati kao veliki rasadnici sportskih talenata. Povodom toga su Sportski savez Beograda i Sportski savez Zrenjanina potpisali Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

U ime SSAB potpis je stavio pedsednik Dragan Tomašević, a ispred sportista i sportskih institucija grada na Begeju generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Tim dokumentom za dve sportske asocijacije otvaraju se mogućnosti različitih oblika saradnje, zajedničkog učešća u sportskim projektima, razmeni iskustva, programima edukacije…

PROČITAJTE JOŠ

„Zrenjanin je grad sa dušom i jedna je od najsportskijih sredina u Srbiji. Ovaj sporazum podrazumeva više oblika međusobne saradnje dva sportska saveza, a među našim glavnim aktivnostima su upravo edukacije namenjene sportskim stručnjacima i sportskim radnicima, i iz ovog sporazuma proističe vrlo konkretna beneficija za Sportski savez Zrenjanina i njegove članove, a to je besplatno učešće na svim našim edukacijama koje se organizuju najmanje jednom mesečno. Imamo najeminentnije predavače iz raznih oblasti, od medicine, sportskog prava, generalnog menadžmenta u sportu, širok je spektar tema kojim se bavimo i sve to nailazi na dobar odjek u sportskim krugovima. Otvorićemo vrata našim partnerima iz sporazuma i za međunarodnu saradnju, a očekujemo da i mi postanemo bogatiji za neka iskustva iz lokalnih i regionalnih saveza s kojima ćemo u narednom periodu potpisati slične sporazume“, rekao je Tomašević.

Domaćin skupa bio je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina. SSAB su uz predsednika, predstavljali još generalni sekretar Nikola Penić i predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije Slobodan Đurić.

Nekadašnja sjajna atletičarka Vukosava Đapić Atanacković, takoše je istakla značaj ovog sporazuma za edukaciju naših stručnjaka u sportu i to je, po njenim rečima, prvi konkretan rezultat potpisanog dokumenta o međusobnoj saradnji.

„Velika nam je čast što smo ozvaničili saradnju na sportskom planu sa Beogradom i mislim da ćemo na obostrano zadovoljstvo, iskazati i naše kapacitete i rezultate, koje možemo da u narednom periodu unapređujemo“ rekao je Salapura, svojevremeno odličan karatista koji je goste je odveo da pogledaju multifunkcionalne prostore za sportove, „Kristalnu dvoranu“ u kojoj u isto vreme može da trenira šest sportova.

Usledila je i poseta velikom fitnes klubu „Vonder džim“, koji vodi bivši sportista Milan Kondić. Delegacije su uživale u poseti Muzeju grada, gde ih je ugostio kustos Siniša Onjin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar