Foto: Tanjug / AP Photo/Ashley Landis

Tom Brejdi, kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa, nastavio je da dokazuje da priče o tome da je najbolji kvoterbek svih vremena nisu bez osnova.

PROČITAJTE JOŠ...

Brejdi je pobedom nad Kanzas Siti Čifsima postao apsolutni rekorder po broju prstenova, ima sedam titula, a po završetku Superboula najavio je da je naredni cilj osma titula. Rečeno – učinjeno, ali prvi potez ka tome nije napravljen na terenu već za pregovaračkim stolom.

Nekadašnji orgainzator napada Nju Ingland Pejtriotsa je još u Bostonu bio poznat po tome što je u više navrata samoinicijativno od uprave tražio rekonstrukciju ugovora kako bi ekipi u takozvanom „seleri kepu“ ostalo dovoljno prostora da dovede najbolje moguće igrače.

Prošle godine je Masačusets zamenio Floridom, ali je navika ostala, pa je mesec dana po osvajanju titule na domaćem terenu i obećanja da će pokušati da i sledeće godine uspe u istom Brejdi seo za sto sa upravom Bakanirsa. Ima Tampa Bej sjajne igrače, poput Antonija Brauna, Majka Evansa, Roba Gronkovskog, Leonarda Forneta, ali je tokom sezone bilo jasno da će Brejdiju biti neophodan bar još neki kvalitetan igrač, najviše u ofaznivnoj liniji, kako bi mogao bez problema da rukovodi igrom svog tima.

Vest da je jedan od najvećih sportista u istoriji profesionalnog sporta povukao ovakav potez posebno je neverovatna kad se pogleda to da je „američki tim“, Kaubojsi iz Dalasa, potpisao ugovor na četiri godine sa kvoterbekom Dakom Preskotom u vrednosti od 160 miliona dolara.

Brejdi, sedmostruki NFL šampion, po slovu ugovora sa Tampa Bejem za dve godine je trebalo da inkasira 50 miliona dolara, ali će nakon prvih 25 drugi deo gotovo sigurno preći i na jednu godinu kasnije, pošto su sve glasnije priče da će vođa napada Baksa produžiti saradnju sa ovim klubom na bar još godinu dana po završetku naredne sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar