Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Slovenački biciklista Tadej Pogačar trijumfovao je u nedelju na Trci kroz Francusku, što mu je druga godina zaredom da slavi.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednja etapa u Parizu praktično je bila ceremonijalna. Pogačar je uspešno odbranio trofej, pošto je imao pet minuta i 20 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Jonasa Vingegarda.

Vingegard ga je pritisnuo u dva navrata u poslednjoj etapi, ali je Pogačar odbio nalet i „prošetao“ se potom do titule.

On je prošle godine iznenadio sve šokantnom pobedom u Francuskoj, kada je postao najmlađi pobednik od 1904. ali sada je već postao zvezda.

Pobednik poslednje, 21. etape u masovnom sprintu bio je Vut van Aert. Pogačaru je olakšalo pobedu i to što su neki od glavnih konkurenata zbog padova morali da odustaju ili beležili lošija vremena.

Primož Roglič je imao pad u trećoj etapi zbog kog je odustao nekoliko dana kasnije, dok je i Gerejnt Tomas vozio, ali je imao povređeno rame.

Ne bih baš rekao da je ovo Pogačarova era. To je glupost po mom mišljenju. Ali, smatram da dolazi nova era. Mnogi mladi biciklisti istupaju i prave rezultate na najvišem nivou i vidimo borbe među svima, mnogo mladih imena. Narednih nekoliko godina će biti vrlo teške godine“, rekao je Pogačar.

Tomas je nakon pobede priznao da je Pogačar talentovan 22-godišnjak, ali je dodao i da „niko nije nepobediv“.

BONUS VIDEO: Strašan pad tokom trke u Meksiku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar