Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Nikola Stevanović je 2014. godine dobio nagradu za najboljeg srpskog boksera u periodu koji je računat od 2004. i činilo se da je pred njim ozbiljna internacionalna karijera.

Tada je imao 27 godina i iza sebe svetske, internacionalne i interkontinentalne titule. Na ukupno 25 mečeva upisao je 23 pobede, osam nokautom, te po jedan poraz i remi.

PROČITAJTE JOŠ

Njegovi rezulati nisu promakli ni legendarnom promoteru Donu Kingu koji je 2011. godine potpisao saradnju s njim, ali…

Godinu dana kasnije, Stevanović je 2012. godine uhapšen na aerodromu u Atini zajedno sa bokserom Petrom Bajićem, bratom Stefanom i bivšom košarkašicom Crvene zvezde Oliverom Vasić Ćirković, zbog umešanosti u oružane pljačke više zlatara u Grčkoj.

Četiri godine kasnije, Stevanović se ponovo našao u centru pažnje ali ovoga puta u Limi, glavnom gradu Perua, gde je viđan u društvu Zorana Jakšića, jednog od vođa klana „Amerika“ koji se bavio švercovanjem narkotika.

„Obaveštajci su locirali Stevanovića u hotelu „Ajfel“ u naselju Santjago de Surko u Limi, gde je održavao stalne kontakte sa svojim sunarodnikom Zoranom Jakšićem. Međutim, ovaj bokser koji je postao diler, uspeo je da izbegne hapšenje“, navodili su peruanski mediji.

KRIK je u četvrtak objavio priču o Jakšiću i njegovim aktivnostima, te pomenuo i Stevanovića.

„Od kolega iz drugih zemalja novinari su saznali i da je povezan sa vođom „grupe Amerika“ Miletom Miljanićem, poznatim švercerom droge koji živi u Njujorku. Miljanić je u Limu poslao svog sina, Petra Miljanića, i saradnika, Nikolu Stevanovića, da od Jakšića „nauče zanat“. Policija je „učenicima“ dala nadimke: Petra Miljanića su nazvali „Mutavi“ jer je retko govorio, a Stevanovića „Bokser“. Do njihovog dolaska u junu 2016. Jaksić je već najmanje sedam meseci kupovao kokain u Peruu, utvrdila je tamošnja policija. Do luke Antverpen u Belgiji poslao je jednu tonu“, navodi se u tekstu.

Kako se navodi, Stevanović je bio praćen.

„Nakon nekog vremena uspeli su da lociraju Nikolu Stevanovića Boksera u hotelu u Limi i otkrili da se spremao da odleti „na sever“ — u Tumbes, mali grad blizu granice sa Ekvadorom. Pratili su ga nadajući se da će ih odvesti do Jakšića. Zbog toga su lokalnoj policiji rekli da zadrži svakog visokog, ćelavog muškarca bele puti kojeg vidi. Po sletanju u Tumbes, Stevanović je ušao u taksi i vozaču rekao da ga odveze u Ekvador. Policija je čekala na granici, ali se taksi, kome dotle obično treba oko 30 minuta, nije pojavio ni nakon tri sata. I gubi mu se svaki trag“.

Kasnije su objavljene i fotografije na kojima se vidi Stevanović u društvu Jakšića, u zatvoru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar