Rukometašice Srbije okupljaju se prvi put posle devet meseci
Foto: RSS

Ženska rukometna reprezentacija spremna je za početak Evropskog prvenstva, protiv Holandije, u subotu od 20.30.

Naše reprezentativke su u četvrtak doputovale u Dansku ranim jutarnjim letom, obavile su sva neophodna testiranja i otišle u karantin do jutra, dok ne stignu rezultati.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon toga, očekuje ih prepodnevni trening kao završna priprema za duel protiv Holanđanki, koji je zbog zaraženosti jedne naše igračice odložen za subotu.

Simpatično je Kristina Liščević najavila dolazak na turnir, jer su mnogi strahovali od koronavirusa i uticaja cele situacije na psihu.

“Srećni smo što konačno putujemo i što smo svi dobili negativne testove. Takmičenje se održava pod zaista strogim merama, ali to ne može da nas demorališe. Srbi su navikli na sve”, rekla je Liščević za sajt Olimipijskog komiteta Srbije pred put.

Upravo duel sa Holandijom je najvažniji, ne samo zato što je startni.

“Nijedna utakmica neće biti laka, ali smo se najviše spremali za Holandiju. Prva je utakmica, i bitno nam je da otvorimo prvenstvo pobedom. Poznato je da Holandija ne ulazi dobro u utakmice, slabije startuju, tako da se nadamo da će i sutra nastaviti u tom ritmu. Ipak, sa Holandijom smo do sada imali dosta problema i nadam se da će sutra biti drugačije i da ćemo pobediti.”

Katarina Tomašević je oprezna, preostale protivnice su Mađarice i Hrvatice.

“Mađarska je uvek imala jaku reprezentaciju. Ne znam šta je škripalo u Japanu pa su završile na 17. mestu. Imaju jako dobru ekipu, mladu, a iskusnu koja igra u klubovima Lige šampiona. Biće jako teško protiv njih. Ne poznajem dovoljno ovu novu generaciju Hrvatica, znamo da će im faliti mnogo igračica, ali to može da im bude dodatni motiv. Nikoga nećemo potceniti”, rekla je Tomaševićeva.

Atmosfera u ekipi je na vrhunskom nivou, što potvrđuje i jedan performans naših reprezentativki u režiji Kristine Liščević, koja je uplivala i u muzičke vode.

Njen hit se zove „I’m gonna win“, neka tako i bude!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar