Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Rukometašice Srbije protiv Hrvatske igraju meč odluke na Evropskom prvenstvu u utorak u 18.15, a sa velikom pažnjom pratiće se i utakmica Holandija - Mađarska (20.30).

Nastup rukometašica Srbije buran je u Danskoj, u grupi C, Hrvatska ima maksimalan učinak, Mađarska i Srbija po pobedu i poraz, dok su Holanđanke neočekivano zakucane za dno tabele.

PROČITAJTE JOŠ

Naša reprezentacija je dan kasnije morala da startuje na Evropskom prvenstvu zbog koronavirusa, ali je uspela da senzacionalno pobedi svetske šampionke Holanđanke.

Onda je nedostajao dan pauze, nije bilo odmora, u razmaku od 16 časova, usledio je meč protiv Mađarica, koje su umor naplatile. Zbog raspleta u drugim mečevima, postoje čak tri scenarija kako Srbija može dalje.

  • Srbija ide dalje ako pobedi Hrvatsku, možda čak i sa maksimalna četiri preneta boda, ukoliko Holandija pobedi Mađarice i ode dalje zbog međusobnog skora. Ako pobedimo uz trijumf Mađarske, prenose se dva boda, kao i Mađarska u trouglu u kom je svako svakog nadigrao
  • Srbija ide dalje ako izgubi od Hrvatske, uz pobedu Mađarica nad Holandijom, s time da se ništa ne prenosi u novu fazu
  • Remi „igra“ samo ako Holanđanke ne savladaju Mađarice. Postoji luda teorija i da Srbija prođe, u slučaju da Holandija upiše i treći poraz, s obzirom na to da tri od četiri ekipe idu dalje.

Naravno, zbog prenošenja bodova, važno je napraviti bazu za nastavak takmičenja u slučaju daljeg plasmana. Postoji opcija da poraz Srbije uz pobedu Holandije stvori još jedan trougao.

Tako bi tri selekcije imale po pobedu uz dva poraza, ali bi gol razlika mogla da prevagne u korist Holandije i Mađarske. Srbiji ne ide na ruku što je izgubila sa čak 12 razlike od Mađarske.

Sve to potvrđuje da nas čeka prava „ludnica“ u grupi u utorak!

“Nije ništa izgubljeno, i dalje sve zavisi od nas, sve kombinacije su otvorene. Bili smo u plusu, ali posle ovog poraza od Mađarske se sve promenilo. Pričali su svi da je Hrvatska autsajder, a govorio sam da nije. To je odlično ukomponovana ekipa, pokazale su pravu igru i odnos, demonstrirale Mađaricama 3-2-1 odbranu, izdržale i pobedile, a protiv Holandije su igrale 6-0. Taktički su potkovane, biće jako teška utakmica. Šoštarić je dugo sa njima, to je sve jedan klub, pojačan sa Katarinom Ježić i Ćamilom Mičijević, sve one su jako borbene”, rekao je Obradović u najavi meča.

I Hrvati su imali lepe reči za naš tim, znajući da je Srbija malo vremena imala za odmor.

“One su večerale u ponoć i već u 16 sati igrale utakmicu. No, samo vrhunske ekipe mogu napraviti onakav preokret protiv Holandije, i to još bez najbolje igračice. Njima pobeda donosi drugi krug, a, interesantno, dve svetske velesile, Mađarska i Holandija, takođe se bore za nastavak. Dosta je rezultata u ovoj grupi u koje niko nije verovao”, rekao je Šoštarić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram