Sportski savezi Beograda i Pančeva dogovorili jačanje saradnje

Ostalo 15. maj. 202013:05
Podeli:
Sportski savez Beograda
Foto: Promo/SSAB

Radno je bilo u Sportskom savezu Beograda. Rukovodioci SSAB ugostili su predstavnike Sportskog saveza Pančeva, a sve oko dogovora o zajedničkim akcijama i proširenju saradnje.

Ispred krovne organizacije beogradskog sporta sastanku su prisustvovali Dragan Tomašević (predsednik), Nikola Penić (generalni sekretar) i Slobodan Đurić (predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije). Sportski savez Pančeva su predstavljali Slobodan Bitević (predsednik) i Dejan Perić (generalni sekretar).

„Prirodno je da ove dve velike sportske organizacije sarađuju. Predstavljamo sport dva grada, koja se po teritoriji graniče. U narednom period trudićemo se da sprovedemo nekoliko zajedničkih projekata“, istakao je Dragan Tomašević.

Nikola Penić, generalni sekretar SSAB se nadovezao.

„Prezadovoljan sam kada vidim dvoje mladih ljudi, koji su digli Sportski savez Pančeva na zdrave noge. U njihovom sistemu je 230 klubova i sportskih udruženja i kroz saradnju sa lokalnom samoupravom odlično sarađuju. Dogovorili smo se da potpišemo protokol o poslovno tehničkoj saradnji, koji će obuhvatiti puno stvari, usmerenih ka razvoju sporta i mladih sportista u ova dva grada“.

Predsednik SS Pančevo, Slobodan Bitević, i dalje je aktivni sportista, nezamenljivi je član karate reprezentacije i osvajač je medalja na Svetskom i Evropskom seniorskom prvenstvu.

„Samo širenjem saradnje i razmenom iskustava iz oblasti sporta, možemo biti još bolji. Planiramo da napravimo i zajedničke seminare, gde bi treneri iz Pančeva i Beograda razmenili svoja iskustva. Ideja je da napravimo i edukaciju za mlade sportiste i još puno stvari, koje ćemo utanačiti početkom juna kada mi budemo domaćini funkcionerima iz Beograda i kada bude potpisan protokol“, poručio je Bitević, koji nam je otkrio i da karijeru planira da završi plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju, gde bi osvajanje medalje bila kruna njegove uspešne karijere.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar