Foto: FIBA, Pedja Milosavljevic/Starsport

Zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara nosiće Filip Filipović, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i Sonja Vasić, košarkašica Srbije i MVP Evrobasketa.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski tandem je imenovan za „barjaktare“ na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

Inače, ovo je prvi put u istoriji Olimpijskih igara da će dvoje sportista nositi zastavu.

Filipović će sa vaterpolistima pokušati da odbrani zlato iz Rija od pre pet godina, dok će Sonja Vasić sa košarkašicama braniti bronzanu medalju.

Čudesne devojke u Tokio idu na krilima nedavno osvojenog Evrobasketa na kojem je Sonja izabrana za najkorisniju igračicu turnira.

Nakon što je predsednik OKS Božidar Maljković obavestio prisutne članove da dosadašnji Šef misije Damir Štajner neće biti u mogućnosti da svoju funkciju obavlja na Olimpijskim igrama u Tokiju, predloženo je da Šef misije Tima Srbije ma OI bude Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije, što je usvojeno glasovima članova IO.

Foto: OKS

Nataša Janković je od 2011. godine deo Olimpijskog komiteta Srbije i rukovodi projektima olimpijske edukacije i promocije olimpijskih vrednosti. U dosadašnjim Misijama u Londonu 2012. i Riju 2016. godine, kao i na na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilisiju 2015. godine, imala je aktivnu ulogu. Dobitnica je trofeja Međunarodnog olimpijskog komiteta sa temom „Olimpizam u akciji“ 2018. godine.

Maljković je obavestio članove Izvršnog odbora da je u ovom momentu ukupno 83 sportista izborilo plasman u Tokio i takođe čestitao generalnom sekretaru OKS Đorđu Višackom koji je reizabran za člana Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta na Generalnoj skupštini ovog najvišeg evropskog olimpijskog tela koja se održavala u Atini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar