vaterpolo lopta
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

U subotu je u Sportskom centru Banjica trebalo da bude odigran meč 4. kola između VK Partizan i VK Šabac, ali zbog hladne vode i činjenice da je isključena struja, isti je odložen.

Da u SC Banjica nema struje potvrdio je odbornik Narodne stranke (NS) u Skupštini Miloš Pavlović, poručivši da su mnogobrojni sportisti, među kojima je najviše najmlađih, onemogućeni u obavljanju svakodnevnih sportskih aktivnosti, kao i organizovanja sportskih takmičenja na vodi, pošto su pod upravom centra i otvoreni i zatvoreni bazeni.

PROČITAJTE JOŠ

„Razlog obustave isporuke električne energije su dugovanja sportskog centra. Podsećam da je 2018. godine sudskim odlukama taj centar vraćen pod upravu opštini Voždovac, u kojoj je na vlasti Srpska naperdna stranka (SNS), čija su nesposobnost i lažna obećanja doveli centar u današnju situaciju“, rekao je Pavlović, prenela ja NS.

Pavlović je dodao da je tadašnji predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao da je ta opština prekinula trend otimanja imovine i vratila gradjanima jedini bazen u gradu koji im je bespravno oduzet.

„Savić je tada rekao i da je opština Voždovac već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju, poboljšanje energetske efikasnosti, odnosno da su izvršena geološka ispitivanja i da je pronadjena termalna voda koja će biti iskorišćena za grejanje celog sportskog centra“, rekao je Pavlović.

„Sve izjave tadašnjih čelnika opštine Voždovac iz redova SNS-a, koja upravlja Sportskim centrom Banjica, jesu velika laž upućena direktno svim Beogradjanima, imajući u vidu da ni opština, ni Grad Beograd do danas nisu preduzeli nijednu aktivnost u cilju stvaranja uslova za bolje funkcionisanje sportskog centra, odnosno u cilju stvaranja boljih uslova za sve Beogradjane“, dodao je Pavlović.

Pavlović je istakao da dugovanja nisu izmirena, sportski centar nije rekonstruisan, a poboljšanje energetske efikasnosti, rešavanje problema grejanja i snabdevanja električnom energijom jesu „još jedna u moru laži“ kadrova SNS-a koji upravljaju Beogradom i Voždovcem.

„Građanima Beograda je jasno da rukovodioci grada i opštine Voždovac vladaju manipulacijom i lažima bez ikakvih mogućnosti da stvore i unaprede osnovne uslove za razvoj sportskog centra i život Beogradjana. Beogradjani više ne veruju SNS-u i to su pokazali rezultati poslednjih izbora u Beogradu. NS će učiniti sve da to budu poslednji izbori na kojima su pobedili laž i ucene“, zaključio je Pavlović.

Takođe, odložen je i meč Crvene zvezde i Naisa, a razlog je koronavirus. Čak četvorica vaterpolista gostujućeg tima su pozitivni na novi virus Covid-19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare