Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Španski vozač Karlos Sajnc rekao je da će ekipa Ferarija morati mnogo da napreduje pre nego što ponovo bude konkurentna u Formuli 1.

Sajnc je trenutno vozač Meklarena, a od sledeće sezone voziće za Ferari, gde će zameniti Sebastijana Fetela. Italijanska ekipa ima mnogo problema u šampionatu i razočaravajuće rezultate ove sezone.

Dvojac Ferarija je imao najlošiji rezultat u poslednjoj deceniji na prošlonedeljenoj trci u Belgiji – Sebastijan Fetel zauzeo je 13, a Šarl Lekler 14. mesto.

PROČITAJTE JOŠ

„Naravno da želim da Ferari napreduje, čim dođem biću prvi u fabrici u zahtevima za veću snagu. Ferari ima mnogo resursa i siguran sam da tamo u fabrici naporno rade kako bi vratili snagu koju su izgubili. To je dug put, a oni moraju da naprave vrlo, vrlo veliki korak kako bi se vratili tamo gde smo svi, ali ako nego to može, to je Ferari“, rekao je Sajnc, a preneo je Skaj.

Španski vozač rekao je i da je teško gledati budućeg poslodavca kako se muči i rekao da mora doći do promena.

„Očigledno je da nije dobro. Nisu zadovoljni svojim nastupima ove godine. Kada izgubite toliko snage iz godine u godinu, što nije uobičajeni trend u Formuli 1, uglavnom očekujete da ostanete na istom ili da steknete dobit, a u Spa znate da ćete upasti u nevolju“, naveo je Sajnc.

„Moramo da prihvatimo da će 2021. godina biti teška godina za sve. Svakoj ekipi je potreban svež početak da pokušaju da naprave problem Mercedesu, pošto su u ovom trenutku Ferari i Red Bul predaleko. Oni rade bolji posao, a mi moramo da preispitamo naš pristup Formuli 1, kakav tim želite a da imate šanse“, dodao je on.

Direktor Ferarija Matija Binoto nedavno je priznao da bi „oživljavanje“ najuspešnije ekipe u istoriji Formule 1 moglo da traje „godinama“, dok se čeka na veliku promenu pravila 2022. godine sa ograničenim mogućnostima nadogradnje motora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar