Foto Printskrin Instagram/sladjanapoplazic

Rukometašice Srbije oduševile su sve na startu Evropskog prvenstva, a pivotmen Slađana Pop-Lazić za Nova.rs pričala je o velikom uspehu nakon pobede nad šampionkama sveta, reprezentacijom Holandije.

Senzacija, čudo u režiji naših devojaka u danskom Koldingu. I to uz sve peripetije i probleme, pokazale su da su jače od svega na prvom kontinentalnom šampionatu u kolektivnim sportovima tokom pandemijske 2020. godine.

Put u Dansku im je bio pomeren, nisu znale ni kad će da stignu na EP, pa im je odložena i premijera za 24 sata jer su pozitivne nalaze na koronu dobile Kristina Graovac i Marija Agbaba.

PROČITAJTE JOŠ

Ništa nije moglo da zaustavi neustrašive Srpkinje, koje su napravile preokret za prepričavanje i bacile na kolena prvakinje sveta – 29:25 (9:15).

„Utakmicu smo, kažu, započeli loše, ali ne bih baš to tako rekla. Dva dana smo bile u sobama, bez treninga, bez izlaska, pa da li je bilo za očekivati da tako krenemo utakmicu ili ne“, kaže Pop-Lazić za Nova.rs.

Iskusni pivot otkriva i šta je bilo ključno da dođu do trijumfa.

„Sreća, drago mi je da smo se probudile i trgle na poluvremenu. Taktika selektora Ljubomira Obradovića sedam na šest (bez golmana kada se napada, prim.aut) urodila je plodom i uspele smo da ih stignemo. To smo jednostavno mi, Srbi, ne odustajemo, borimo se do 60. minuta i to smo i sada uradile“.

Jasno je da odustajanje ne postoji u rečniku i glavama srpskih rukometašica.

„Pokazivale smo to i ranije na velikim takmičenjima, ne želimo nikad da se sa prvenstva vratimo pognute glave. Dajemo uvek sve od sebe, tako je bilo i protiv Holanđanki, pa je došao i rezutat“, ističe Pop-Lazić.

Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP

Koliko je sve bilo protiv hrabrih Srpkinja govori i povreda najbolje igračice Andree Lekić u finišu prvog poluvremena.

„Sigurno da nas je malo poremetila i unela strah, ali uspele smo da se saberemo posle u drugom poluvremenu. Još uvek ne znamo kakva je povreda, čekamo doktore, nadamo se najboljem“.

Zbog pomeranja meča na startu Evropskog prvenstva, rukometašice Srbije će za manje od 24 sata opet na teren. Već od 16 časova očekuje ih dule 2. kola C grupe sa Mađarskom.

„Nema vremena da se spremamo… Gledale smo ih protiv Hrvatske, igrale smo protiv njih i pre godinu dana, jedino još pre utakmice imamo malo da se spremimo. Samo neka kod nas ostanu ista želja i motiv, da se odmorimo što je moguće više i idemo u nove pobede“, zaključila je Slađana Pop-Lazić javljanje iz Koldinga za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare