Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Težak zadatak za "Orlove"

Reprezentacija Srbije u rukometu dobila je rivale na Svetskom prvenstvu koje će od 11. do 29. januara biti održano u Poljskoj i Švedskoj.

PROČITAJTE JOŠ...

„Orlovi“ će nastupiti u grupi E gde su Nemačka, Katar i petoplasirana ekipa sa Afričkog kupa nacija,

Dalje će proći tri najbolje ekipe, nakon čega se grupa E ukršta za grupom F u kojoj su Norveška, Argentina, Holandija i Severna Makedonija.

Prvi meč na šampionatu na programu je 11. januara, dok će prvu utakmicu Srbija odigrati protiv petoplasirane selekcije iz Afrike, potom 15. januara sledi dule protiv Nemačke, dok će grupna faza biti zatvorena susretom protiv Katara 17. januara.

Izabranici Tonija Đerone su do smotre najboljih selekcija sveta došli nakon što su ukupnim rezultatom 57:51 bili bolji u dvomeču od Slovačke.

Žreb su dočekali u trećem šeširu, zajedno sa Mađarskom, Argentinom, Bahreinom, Saudijskom Arabijom, Čileom, kao i drugoplasirana i trećeplasirana selekcija sa prvenstva Afrike.

U prvom šeširu bile su Danska kao šampion sveta, zatim Švedska, Španija, Francuska, Norveška, Nemačka i šampion Afrike. U drugom šeširu su Katar, Hrvatska, Belgija, Brazil, Portugal, Poljska, Crna Gora i Severna Makedonija, dok su na papiru najslabije ekipe iz četvrtog šešira Urugvaj, Iran, Južna Koreja, Sjedinjene Američke Države, Holandija i Slovenija, uz petoplasiranu i šestoplasiranu selekciju iz Afrike.

Kompletan sastav grupa Svetskog prvenstva:

Grupa A: Španija, Iran, Čile, Crna Gora

Grupa B: Poljska, Slovenija, Saudijska Arabija, Francuska

Grupa C: Švedska, Urugvaj, Afrika 2, Brazil

Grupa D: Island, Južna Koreja, Mađarska, Portugal

Grupa E: Nemačka, Afrika 5, Srbija, Katar

Grupa F: Norveška, Holandija, Argentina, Severna Makedonija

Grupa G: Hrvatska, SAD, Afrika 3, Afrika 1

Grupa H: Danska, Afrika 4, Bahrein, Belgija

BONUS VIDEO Novak se nije pozdravio sa sudijom nakon meča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar