Foto: EPA/ANDRE FERRARO / LOTUS F1

Vozač Renoa Danijel Rikardo rekao je da ne može da dočeka start sezone, ali i dodao da očekuje haos na prvoj trci Formule 1.

Rikardo, koji je u Pertu otkako je u martu zbog pandemije korona virusa otkazana Velika nagrada Australije, nije seo u svoj bolid od poslednjeg dana testiranja u Barseloni krajem februara.

PROČITAJTE JOŠ

Formula 1 planira da sezona krene početkom jula u Austriji.

„Biće to neki oblik haosa, nadam se kontrolisanog. Ne mislim da će bolida biti svuda, ali biće kombinacije emocija, uzbuđenja, žudnje“, rekao je Rikardo za Radio BBC.

„Biće hrabrih preticanja, nekih loše procenjenih. Videćete po malo od svega, siguran sam“, dodao je on.

Iako je prošlo nekoliko meseci otkako je poslednji put bio na stazi, Rikardo veruje da će mu iskustvo koje ima puno značiti i da će biti spreman za početak sezone.

„Da je ovo moja prva ili druga godina u Formuli 1, da se još nisam prilagodio, moj odgovor bi bio da bi mi trebalo vremena da se ponovo priviknem na vožnju. Ali, zimska testiranja su obično dobar pokazatelj. Nekoliko prvih zimskih testiranja u karijeri predstavljali su šok za moj organizam. Kako moja karijera odmiče, tako je i manje šoka“, naveo je Rikardo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar