Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su šampionsku titulu nakon pobede nad Novim Beogradom u trećem meču finalne serije plej-ofa Superlige sa 13:9.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon ujednačenog prvog poluvremena, koje je okončano 4:4, Kragujevčani su zaigrali fantastično u trećoj četvrtini, tokom koje su izabranici Uroša Stevanovića dozvolili samo jedan pogodak rivalu, dok su Kragujevčani tri puta zatresli mrežu Novog Beograda.

Pitanje pobednika rešeno je sredinom poslednje četvrtine, kada je Radnički stigao do 10:5. Pokušavali su izabranici Novog Beograda da se vrate, ali nisu imali snage, pa je tim iz Kragujevca po prvi put u istoriji stigao do titule prvaka države.

Radnički je do titule predvodio Nikola Lukić sa tri gola, dok su Strahinja Rašović i Filip Janković dodali po dva, a Stefan Branković, Nikita Krug, Aleksa Ukropina, Nebojša Toholj, Miloš Miličić i Marko Radulović po jedan.

Za Novi Beograd strelci su bili Miloš Ćuk tri puta, Aleksandar Radanović i Draško Gogov po dva, Filip Gardašević i Nika Šušiašvili po jedan.

Superliga Srbije u vaterpolu, treća utakmica finalne serije

Radnički Kragujevac – Novi Beograd 13:9 (1:0, 3:4, 3:1, 6:4)

Radnički: Lukić 3, S. Rašović 2, Janković 2, Branković 1, Krug 1, Ukropina 1, Toholj 1, Miličić 1, Radulović 1

Novi Beograd: Ćuk 3, Radanović 2, Gogov 2, Gardašević 1, Šušiašvili 1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram