Foto: Printscreen Youtube

Srpska karatistkinja Jovana Prekovića pobednica je Premijer lige u Istanbulu, gde je osvojila zlatnu medalju.

Jovana je trijumfovala na događaju organizovanom od 12. do 14. marta u najvećem gradu Turske, gde je u finalu njena rivalka Rozita Alipurkešak odustala zbog povrede.

PROČITAJTE JOŠ:

Prethodno je Prekovićeva, prvakinja sveta u kategoriji do 61 kilograma, bila bolja od rivalki iz Slovačke, Švajcarske i Hrvatske, da bi je u polufinalu dočekala Šima Alesadi.

Ona je poražena sa 6:3 tako da je Srpkinja praktično već tada uspela da se okiti medaljom.

„Žao mi je što se danas nisam borila jer mi posle godinu dana bez pravih takmičenja svaka borba na visokom nivou mnogo znači. Bez obzira što je Rozita moja direktna konkurentkinja za osvajanje norme za učešće na Olimpijskim igrama iskreno mi je žao što se povredila i žeilim joj brz i uspešan oporavak“, rekla je Prekovićeva.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Olimpijski komitet Srbije (@oksrbije)

Roksanda Atanasov koja trenira Jovanu dodaje da je sve ovo dobar rezultat, mada napominje da je karatistkinji potrebno što više kvalitetnih okršaja i navela da se sada pripreme nastavljaju u Aranđelovcu.

Tamo će Jovana moći da se bori sa rivalkama iz Brazila, Grčke, Bugarske i Finske. Da podsetimo, ona trenira u klubu „Knjaz“, a pripadnica je i sportske jedinice Ministarstva odbrane.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar