Zurab Datunasvili
Zurab Datunašvili Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Srpski rvač Zurab Datunašvili boriće se za zlato u finalu Svetskog prvenstva u Oslu, u nedelju od 18 časova.

PROČITAJTE JOŠ

Datunašvili je pre dva meseca uzeo bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sada ima u rukama bar srebro, pošto je u polufinalu savladao danskog takmičara Rajbeka Bisultanova sa 5:1.

Protivnik u borbi za najsjajnije odličje biće mu beloruski rvač Kiril Maskevič, u nedelju od 18 sati.

Zurab je pre polufinala u kategoriji do 87 kilograma bio bolji od Milada Alirzaeva sa 4:3 i takmičara iz Gruzije Lašu Gobadzea sa 2:1.

Sada ga čeka 23-godišnji Maskevič, kog je pobedio prošle godine u finalu Evropskog prvenstva u Varšavi.

Zurab je Maskeviča srušio sa 5:1 i došao do svog prvog evropskog zlata sa Srbijom, a trećeg u karijeri, jer je dva osvojio sa Gruzijom, u Rigi i Novom Sadu, 2016. i 2017. godine.

Maskevič uz to srebro iz Varšave ima i svetsko zlato iz Beograda 2020. na Individualnom Svetskom kupu.

Dvanaesti je na svetskoj rang listi svoje kategorije, u ovoj sezoni ima sedam pobeda i dva poraza, ove godine je učestvovao i na Olimpijskim igrama, na kojima je Zurab repasažom došao do bronze.

Maskević je ispao već u prvoj rundi osmine finala, porazom od Egipćanina Mohameda Metvalija, koji je došao potom do polufinala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kir Maskevich (@pro_smol)

Zurab sa Svetskih prvenstava do sada nije imao medalje, osim na Individualnom Svetskom kupu u Beogradu prošle godine, kada je bio bronzani.

Sa Gruzijom je osvojio dva zlata i jedno evropsko srebro, sa SRbijom ima olimpijsku bronzu i već spomenutu evropsku titulu.

Kada je reč o uspesima srpskih rvača, oni će i na šestom uzastopnom Svetskom prvenstvu osvojiti bar jednu medalju, nastavljen je niz koji je prošle godine dogradio Aleksandar Kukolj srebrom u kategoriji do 100kg.

BONUS VIDEO – Luksemburg – Srbija: VAR i poništen čist penal Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar