Pavlović vozi Super Trofeo šampionat

Ostalo 07. avg. 202013:25 > 13:27
Podeli:
Miloš Pavlović vozi Super Trofeo šampionat
Foto: Promo/Mateo Lepri

Srpski automobilista Miloš Pavlović ovog vikenda na stazi u Mizanu kreće u pohod ka novom trofeju, pošto će fabrički vozač Lamborginija nastupiti u 12. sezoni evropskog Super Trofeo šampionata.

Pavlović je 2014. godine osvojio titulu evropskog i svetskog šampiona u ovom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je saopšteno, Pavlović će u sezoni 2020. godine nastupati kao vozač „Target rejsing“ (Target racing) ekipe, sa kojom je 2002. godine postao šampion italijanske Formule 3, čime je obezbedio „superlicencu“ za vožnju bolida Formule 1 i danas je jedini čovek sa ovih prostora sa tom titulom.

Beogradanin ce nastupati u najjačoj, PRO kategoriji vozača, a automobil, „Lamborgini Hurakan Super Trofeo Evo“ deliće sa talentovanim Meksikancem, 21-godišnjim Raulom Guzmanom.

„Posle dužeg vremena sam u prilici da na startu jednog šampionata mogu da kažem da sam u prilici da vozim čitav šampionat. Još važnija je činjenica da ću nastupati sa timom u koji imam puno poverenje. Verujem u projekat koji je ispred mene i nadam se da ću zajedno sa mojim kolegom Raulom uspeti da ostvarim dobre rezultate. Srećan sam, pun energije i elana i daću sve od sebe da uspem da još jednom dokažem da sam vredan poverenja koje mi je ukazao Roberto Venieri, vlasnik tima. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo plasman na trkama koji nam dolikuje“, rekao je Pavlović.

PROČITAJTE JOŠ Najbrži je na svetu, ali i dalje ima jednu neostvarenu želju

Pavlović i Raul Guzman
Miloš Pavlović i Raul Guzman; Foto: Promo/Mateo Lepri

Kao i svake godine, trkački vikend Lamborgini Super Trofeo šampionata sastoji se iz dve trke, a kako se ove sezone takmicenje održava na pet staza, pred učesnicima je zanimljiva sezona sa 10 trka.

Uz “Mizano adriatiko”, gde su trke na programu u subotu i u nedelju, 8. i 9. avgusta, kalendar takmičenja sadrži i trke na Nirburgringu (Nemačka, 5. i 6. septembar), u Barseloni (Španija, 10. i 11. oktobar) i na stazi Spa-Frankošamp (Belgija, 24. i 25. oktobar), dok se sezona završava u Le Kasteleu, na stazi “Pol Rikar” (Francuska, 14. i 15. novembar).

Prvobitno je zamišljeno da šampionat startuje sredinom aprila u Monci, ali je zbog aktuelne situacije sa pandemijom koronavirusa kalendar pretrpeo velike promene.

PROČITAJTE JOŠ Peres i dalje ima virus, nova šansa za Hilkenberga

Uprkos izmenama, lista staza na kojima će se održati trke, kao i broj od 23 posade na startu obećavaju uzbuđenja i neizvesne ishode u svim kategorijama.

Prva trka na programu je u subotu u 20.45, dok je druga u nedelju od 13.20.

Trke počinju letećim startom, a planirano trajanje svake je 50 minuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar