Foto: youtube.com

Ponovo je sportski objekat Partizana bio lokacija hapšenja ili istrage - nakon fudbalskog stadiona u Humskoj, zabeleženo je privođenje u rukometnoj hali.

PROČITAJTE JOŠ

Početkom februara, jake policijske snage opkolile su stadione Crvene zvezde i Partizana, a sve se dešavalo u okviru akcije koju su sproveli pripadnici Bezbednosne informativne agencije (BIA) i Tužilaštva za organizovani kriminal, u cilju hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za najteža krivična dela.

Uhapšeno je tada ukupno 16 osoba, među kojima su vođe navijača Partizana Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković. Policija je tom prilikom radila na preteresu više desetina lokacija širom grada, među kojima je i prostorija na južnoj tribini stadiona u Humskoj.

Policija je tada dovela Belivuka na stadion u Humskoj, u pratnji velikog broja oružanih snaga.

Takozvani bunker podno tribine, na kojoj su se okupljali najvatreniji navijači crno-belih, otvarali su vatrogasci.

O svemu je detaljno i otvoreno govorio samo Vladimir Vuletić, dok je još bio potpredsednik kluba.

„Znam da je policija zatvorila sve službene prostorije i da niko ne može da uđe na stadion dok traje pretres i istraga. Radnici koji su bili na stadionu su završili smenu kada je došla policija. Niko više, pa ni članovi rukovodstva, nije mogao da uđe na stadion“, rekao nam je Vuletić posle svega

Još jednom je za Nova.rs govorio o celoj situaciji, revoltiran što drugi članovi rukovodstva kluba ćute.

„Vučelić, Vazura i generalni sekretar JSD Partizan, Milan Obućina, bili su pozvani u svojstvu građana u policijsku upravu da daju izjavu u vezi sa ovim događajima i oni su tu dužnost obavili. Nakon toga se nisu oglašavali javno, ali ovo nije samo pitanje ovoga momenta. Zašto Partizan ćuti? Ne ćuti samo sada, ćuti godinama na mnoge stvari koje se dešavaju u srpskom fudbalu. Imamo tabloidizaciju čitave stvari, dok mi ćutimo, različiti analitičari i drugi akteri javnog života serbezno i bez ikakvog prava u tom pogledu, i bez bilo kakve vrste digniteta, govore o bunkerima, o tvrđavama na stadionu Partizana, o sečenim glavama na stadionu Partizana. Slušati tako nešto, a stalno se fokusira stadion Partizana i Humska kao neka nova Šilerova, nešto je što nisam mogao da prihvatim. Ja sam profesor Univerziteta koji je na tom stadionu svakog drugog dana boravio. Posle toga više nisam mogao da prihvatim politiku ćutanja, za koju se smatra da je politika izlaska iz mraka, a zaboravlja se da je ćutanje uvek prijatelj mraka“, govorio je Vuletić.

Ipak, ispostavilo se da su ovakvi prizori neizbežni, a nove gorke slike po svakog navijača Partizana došle su iz rukometne hale.

Došlo je do hapšenja osumnjičenog pripadnika Belivukovog kriminalnog klana u dvorani koju koristi rukometni klub Partizan u Beogradu, i na snimcima MUP zabeleženo je da je jedan mladić uhapšen u dvorani, pošto su ga pripadnici Žandarmerije i UKP oborili na patos i stavili mu lisice, a na sebi je imao golmanski dres RK Partizan sa brojem „1“.

Takođe, na jednom snimku, vidi se i detalj hapšenja, pri kom su cela vrata oblepljene nalepnicama navijačke grupe „Grobari“, uz navijačku poruku preko celog zida.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar