Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

NFL liga donela je odluku da ukine pravilo o samo jednoj kacigi koju su igrači smeli da nose tokom sezone.

Kada je 2013. godine doneta odluka da, u cilju sprečavanja mogućih povreda, timovima bude zabranjena upotreba više od jedne kacige tokom čitavog toka sezone, čitavoj ligi su praktično vezane ruke kada je u pitanju oblačenje dresova koje su ekipe nekada nosile.

PROČITAJTE JOŠ...

Takozvani „throwback“ događaji su među popularnijima u američkom sportu, pa tako neretko možemo da vidimo i NBA ekipe kako izlaze u bojama koje su nosile ranije. Problem u NFL-u predstavljala je činjenica da su brojni timovi tokom decenija menjali i grb, pa retro-dresovi ne bi imali previše smisla u kombinaciji sa novim grbovima, koji se nalaze na kacigama.

Kako je besmisleno pravilo (sve kacige prolaze rigorozne testove pre početka sezone) „jedne školjke“ otišlo u istoriju nakon poslednjeg sastanka vlasnika timova, a na radost velikog broja navijača, od 2022. godine možemo da očekujemo povratak velikog broja starih i trenutno od velikog broja ljubitelja NFL šampionata i zaboravljenih dresova u kojima su timovi nastupali prethodnih decenija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar