Bojović novi direktor odbojkaških reprezentacija Srbije

Ostalo 08. jun. 202017:11
Podeli:
Foto: Odbojkaški savez Srbije

Dejan Bojović, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, imenovan je za direktora seniorskih odbojkaških selekcija Srbije.

Bojović je sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio bronzanu medalju na šampionatu Evrope 2005. godine i srebrnu u Svetskoj ligi 2005, dok je sa selekcijom Srbije osvojio srebro u Svetskoj ligi 2008.

PROČITAJTE JOŠ:

Igrao je takođe i na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, kada je osvojeno peto mesto, kao i Svetskom prvenstvu 2006. u Japanu kada je naša reprezentacija bila četvrta.

Povodom angažovanja Bojovića oglasio se i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić.

„Pre svega, Savez ima mnogo ideja i ambicija koje treba da ostvari, da bismo ostali na ovom nivou rezultata koje imamo sada i zbog toga što imamo pojačan obim poslova i obaveza. Apsolutno nam je potreban jedan čovek kvaliteta Dejana Bojovića, koji se pokazao u svom radu, organizaciji, kako u Crvenoj zvezdi, tako i u ličnim aktivnostima u sportu vezanim za Odbojkašku federaciju Japana. Očekujemo od njega da ne samo pomogne, nego dalje i sa svojim idejama unapredi rad Odbojkaškog saveza Srbije“, rekao je Gajić.

Bojivić je rekao da je počastvovan pozivom da pomogne našoj odbojci.

„Hteo bih prvo da se zahvalim predsedniku Gajiću i generalnom sekretaru Ivanu Kneževiću što su mi pružili priliku da se bavim nečim čime sam oduvek želeo, što je posao mojih snova. Nadam se da ću njihova i očekivanja odbojkaške javnosti ispuniti. To je, u suštini, neka moja motivacija da se bavim odbojkom u Srbiji. Ovo je moja kuća, moja familija, kadrove i ceo kolektiv poznajem, tako da mi je jako drago što ću imati ovu priliku“, rekao je Bojović.

Svestan je kakav ga posao očekuje.

„Biće teško, najteže je onima koji su na vrhu da ostanu na vrhu. Veliki je posao, očekivanja su velika, da spustim to i na niži nivo, na mene samog, tako da smo tu da se borimo. Daću sve od sebe da pomognem Zoranu Gajiću i generalnom sekretaru Kneževiću da ispunim ono što budu zahtevali od mene“, zaklljučio je Bojović.

On je više od 100 puta oblačio reprezentativni dres na zvaničnim i prijateljskim utakmicama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar