Podeli
Svetsko prvenstvo u snukeru sa publikom
Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Ograničen broj navijača moći će da prisustvuje takmičenju na Svetskom prvenstvu u snukeru, koje krajem meseca počinje u Šefildu, saopštili su organizatori.

Britanska vlada je prošle nedelje objavila da je Svetsko prvenstvo u snukeru jedno od tri sportska takmičenja na kojima će se isprobati bezbedan povratak publike, u sklopu popuštanja mera u vezi sa koronavirusom, od 1. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik Svetskog snukera Beri Hern pozdravio je odluku da navijači prisustvuju mečevima na Krusiblu. Turnir će trajati od 31. jula do 16. avgusta.

“Dužnost igrača je da se ponašaju odgovorno, da koriste zdrav razum i prate smernice. Oči cele planete će biti uprte u njih. Mi ćemo biti jedino takmičenje u zatvorenom prostoru sa publikom. To su sjajne vesti za mali broj ljudi koji su imali sreće i sačuvali godišnje ulaznice za ono što će biti jedinstvena prilika na Krusiblu. Svi koji odluče da zadrže svoje mesto imaće za to priliku, a ograničeni broj ulaznica u slobodnoj prodaji će razgrabiti navijači koji sada imaju priliku da čuveni turnir gledaju uživo”, rekao je Hern, preneo je “Skaj”, i dodao:

“Nadamo se da ovaj turnir više nikada neće biti održan pod ovakvim okolnostima. Ali, u ovoj prilici, iskustvo će biti jedinstveno i specijalno. Navijači mogu da budu mirni i sigurni da će sve smernice Vlade u vezi sa zdravljem i bezbednosti biti poštovane”.

Pojedini igrači su nedavno izjavili da turnir bez publike neće biti isti, ali je petostruki svetski šampion Roni O’Saliven rekao da bi mogao da se povuče sa turnira ako navijačima bude dozvoljen ulaz u salu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram