Foto: Starsport

Prvi korak napravljen ka tituli šampiona Evrope.

Vaterpolisti Novog Beograda savladali su Marselj sa 16:10 (5:4, 4:2, 3:1, 4:3) i na taj način napravili prvi od tri koraka ka osvajanju Lige šampiona.

Od samog početka meča izabranici Igora Milanovića su briljirali, preko Dušana Mandića i Viktora Rašovića stigli nakon samo minut igre do 2:0, ali je francuski tim uspeo da uzvrati i stigne do poravnanja nakon golova Tomasa Vernoa i Andrije Prlainovića.

Egal je potrajao do sredine prve deonice kada je Novi Beograd poveo 5:3 preko Vasilija Martinovića, da bi u drugoj deonici Strahinja Rašović lepim golom sa leve strane pri igraču više povećao na 7:4.

Francuzi su pre kraja meča uspeli da priđu na 7:6, i to je bilo to. Radomir Drašović i Martinović su povećali na 9:6 pre kraja prvog poluvremena, da bi u trećoj deonici Mandić sa tri vezana gola doneo 12:6.

Do kraja meča se igralo gol za gol, pa je Novi Beograd sa 16:10 obezbedio prolaz u polufinale, gde će odmeriti snage sa Brešom.

Mandić je pogodio gol rivala pet puta, Strahinja Rašović tri a Martinović i Nikola Jakšić po dva, dok su po jedan gol postigli Viktor Rašović, Drašović, Angelos Vlahopulos, Miroslav Perković, dok je Marselj predvodio Andrija Prlainović sa pet pogodaka.

U drugom polufinalu sastaće se Pro Reko i pobednik duela Ferencvaroš – Jug.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar