Foto: EPA/NINA PROMMER/MARIO GUZMAN/EPA-EFE/RINGO CHIU/MATTEO BAZZI/Arhiva

Još od antičkog doba, za učesnike sportskih takmičenja "lepile" su se lepe devojke, što je eskaliralo početkom 21. veka i ekspanzijom društvenih mreža.

PROČITAJTE JOŠ...

Pojedine su se tokom vremena izdigle više od drugih, o njima se pisalo, pričalo i maštalo, a njihova imena ostaće upamćena kao ona koja su slomila i najtvrđa srca.

Vanda Nara

Rođena u Argentini 9. decembra 1986. godine, Vanda Nara je 28. maja 2008. godine stala na „ludi kamen“ sa fudbalerom Maksijem Lopezom, koji je u to vreme nastupao za Moskvu. Usledile su selidbe u Gremio, a potom u Kataniju, u kojoj je proveo četiri sezone, ali je uglavnom nastupao kao pozajmljen igrač po drugim klubovima.

Prvi na redu je bio Milan, nakon čega je 2012. Lopez, u pratnji Vande i svoja tri sina, stigao u Sampdoriju, i u Đenovi je sve krenulo po zlu. Vanda je upoznala Maura Ikardija, takođe Argentinca i Lopezovog bliskog druga, i njih dvoje su započeli aferu. Nakon što je otkrivena, usledio je razvod, a potom su se Nara i Ikardi venčali 2014. godine i dobili dve ćerke.

U narednim godinama Lopez je pokušavao da celom slučaju prida što je manje moguće pažnje, ali su uprkos tome strane novina punjene iz dana u dan novim informacijama, a sve je stiglo do čuvenog Dijega Armanda Maradone, koji je Ikardija zbog svega proterao iz reprezentacije, mada su iz tamošnjeg saveza najavili da na njega ipak računaju za buduće utakmice.

Ceo slučaj je otišao toliko daleko da je sicilijanska mafija Lopezu ponudila da Ikardiju okonča karijeru slomivši mu noge. On je to, naravno, odbio, nakon čega se povukao iz pažnje javnosti. No, skandali tu nisu prestali jer je Nara godinama pokušavala da Ikardija odvede iz Intera, što joj je i uspelo u septembru 2019, kada je potpisao za Pari Sen Žermen. Mada mu ni tamo ne cvetaju ruže, a Nara, inače Ikardijev agent, se sve ćešće spominje kao glavni razlog iz kog bi mogao da napusti „Park prinčeva“.

Sofija Milošević

Pre nego što je dobila dete sa Lukom Jovićem, 30-godišnja Beograđanka je bila u vezi sa novim selektorom teniske reprezentacije Srbije Viktorom Troickim, teniserom iz Bosne i Hercegovine Damirom Džumhurom, ali je najburnija bila njena ljubav sa Jovićevim saigračem iz reprezentacije Srbije, Ademom Ljajićem.

Karmen Elektra

Možda i prva prava starleta, Elektra nema preterano dugačak „CV“ kada su u pitanju bivši momci koji su se bavili sportom, ali su imena svakako „jaka“. Prvi je Rajan Lohti, čuveni američki plivač, ali je ipak njena veza sa Denisom Rodmanom razlog iz kog smo je uvrstili u ovu listu. Rodman je od Fila Džeksona, dok je sedeo na klupi Čikago Bulsa, tražio slobodu kako bi se povremeno „izduvao“, a na žurkama i ostalim ludorijama društvo mu je pravila upravo Elektra. Bili su u braku šest meseci.

Džesika Simpson

Iako nije bio draftovan, Romo je od 2005. godine pokazao da poseduje ogroman talenat, i iz godine u godinu je pokazivao kvalitet dostojan vođe napada Dalas Kaubojsa. A onda je došla Džesika… Iako nije bila tu predugo, od 2007. do 2009. godine, saigrači su Roma u to vreme opisivali kao „drugog čoveka“, koji je od pravog lidera postajao nespretna šeprtlja i gubio „konce igre“ kad god bi ga ona gledala sa tribina. Pet godina nakon raskida, ona je zaplovila u bračne vode sa bivšim tajt-endom Erikom Džonsonom.

Kristin Kavaljari

Slična priča, samo drugi akteri. Džej Katler je bio predviđen kao nova zvezda Čikago Bersa, i sve je išlo sjajno dok se nije Kristin „umešala“. Rezultat – troje dece, Katlerova karijera koja je tokom godina otišla u nepovrat, i na kraju gadan razvod.

Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

 

Žizel Bundšen

Supruga Toma Brejdija nije klasična „srcelomka“, ali je Brejdi neretko meta podsmeha zbog odnosa koji supruga ima prema njemu. Ipak, čini se da i Tom uživa, na terenu mu ide dobro, a razbio je i „Žizelino prokletstvo“ pobedom u Superbolu protiv Atlanta Falkonsa.

Kim Kardašijan

Iako je poznata po braku sa Krisom Hamfrisom, Kim K. je pre njega bila u vezi sa Redžijem Bušom, sjajnim raning bekom, koji je tokom tri godine više vremena proveo na žurkama, koktelima i foto-sesijama nego na treninzima, zbog čega je njegova karijera bila znatno slabija u odnosu na talenat koji poseduje.

Mada, osvojio je Superbol, tako da…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram