Foto: AP Photo/Don Wright

U poslednje dve utakmice "vajld kard" runde plej-ofa u NFL-u pobede su zabeležili Nju Orleans Sejntsi nad ekipom Čikago Bersa, kao i Klivlend Braunsi trijumfom nad Pitsburg Stilersima.

Nju Orleans je do ubedljivog trijumfa nad Čikagom stigao nešto teže nego što je očekivano, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u odbrani Bersa.

PROČITAJTE JOŠ

Kvoterbek Nju Orleansa Dru Bris je sa linije od 11 jardi pronašao Majkla Tomasa, jednog od najboljih hvatača lige, koji je na šest jardi od endzone uhvatio loptu i uneo je za prednost Sejntsa od 7:0 nakon pogođenog šuta za dodatni poen.

Nakon serije loših napada Čikago je uspeo da poentira šutem za tri poena i smanji na 7:3 na 8:11 pre kraja prvog poluvremena, i to je bilo to od strane Bersa. Ni pre ni nakon toga Čikago nije uspevao da dođe do pozicije za poentiranje pošto je odbrana Sejntsa bez većih poteškoća zaustavila Mičela Trubiskog, o čemu najbolje govori podatak o tek 11 osvojenih novih napada od strane Čikaga, od čega je pet došlo u poslednjem napadu, kada je pitanje pobednika bilo već rešeno.

Sa druge strane, Sejntsi su preko Latavijusa Mareja i Alvina Kamare postigli još dva tačdauna i tako pred poslednji napad Čikaga imali komotnih 21:3, što su Bersi samo ublažili preko Džimija Grejema u momentu kada je vreme isticalo.

Susret između Pitsburg Stilersa i Klivlend Braunsa trebalo je da bude prava rovovska borba, ali je loše izvođenje lopte centra Morkisa Paunsija na samom početku utakmice dovelo do opšteg haosa na gol-liniji Pitsburga, lopta je završila u endzoni, a prvi je do nje došao Karl Džozef iz Klivlenda i doneo svojoj ekipi prednost 7:0.

To je bio samo uvod u katastrofu Stilersa, pošto je do kraja prve četvrtine Ben Rotlisberger bacio dva presečena pasa, uz to je jednom napad zaustavljen nakon tri akcije i prinuđen na ispucavanje. Sa druge strane, Bejker Mejfild je iskoristio poklon, pa je posle prvih 15 minuta rezultat bio 28:0 za Klivlend.

Uspeo je Pitsburg da se vrati u nastavku, priđe na 42:29, ali je Rotlisberger još jednom bio nedovoljno precizan pa je pas presečen, dok su sa druge strane Braunsi pogodili dva šuta za tri poena, povećali prednost na 48:29, te je Pitsburg uspeo samo da dodatno ublaži težak poraz – 48:37.

Ovo je Klivlendu prva pobeda u plej-ofu još od 1994. godine.

Nakon završetka ove utakmice postali su poznati i parovi Divizijske runde, u kojoj će nastupiti po četiri najbolja tima iz obe konferencije. U plej-of se uključuju Grin Bej Pekersi, koji dočekuju Los Anđeles Remse, kao i Kanzas Siti Čifsi, koji će odmeriti snage sa Klivlend Braunsima. Za preostala dva mesta boriće se Bafalo Bilsi i Baltimor Rejvensi, odnosno Nju Orleans Sejntsi i Tampa Bej Bakanirsi.

NFL, „vajld kard“ runda

Bafalo Bils – Indijanapolis Kolts 27:24

Sijetl Sihoks – Los Anđeles Rems 20:30

Vašington Futbol tim – Tampa Bej Bakanirs 23:31

Tenesi Tajtans – Baltimor Rejvens 13:20

Nju Orleans Sejnts – Čikago Bers 21:9

Pitsburg Stilers – Klivlend Brauns 37:48

Divizijska runda

Subota

22.35 Grin Bej Pekers – Los Anđeles Rems

Nedelja

2.15 Bafalo Bils – Baltimor Rejvens

21.05 Kanzas Siti Čifs – Klivlend Brauns

Ponedeljak

00.40 Nju Orleans Sejnts – Tampa Bej Bakanirs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar