Foto: EPA-EFE/TYTUS ZMIJEWSKI

Armand Mondo Duplantis biće ove srede najveća zvezda atletskog mitinga Serbian Open, a dan ranije, na popodnevnom treningu, za Nova.rs pričao je i o Ivani Španović i Novaku Đokoviću.

Došao je u utorak Mondo da ispita teren, na kome će uhvatiti zalet za novu sezonu i Olimpijske igre. Radi se o momku koji u 21. godini već dominira svetskom atletikom, postavio je sve nove rekorde, iza sebe ostavio legende poput Sergeja Bubke i Renoa Lavilenija, pa mu sada praktično preostaje da se takmiči sam sa sobom i pomera sopstvene granice.

PROČITAJTE JOŠ

Posle fotografisanja sa talentima srpske atletike, Duplantis je još jednom prekinuo trening kako bi za Nova.rs izneo očekivanja.

„Ovo je tek moj početak i za sada je fokus samo na napretku i razvoju forme, rani je period sezone. Ali već sada se osećam jako dobro i u dobroj formi, moram da budem iskren. Nadam se da ću imati dobar skok. Za mene pripreme za Igre počinju upravo sada ovde, u Beogradu“, kaže Duplantis.

Šveđanin je postao najbolji na svetu u godini koja je bila nezahvalna za sport zbog vrhunca pandemije koronavirusa.

„Da, to je bila za mene stvarno sjajna godina, iako se sve ovo izdešavalo. Iskreno, ja sam imao sreće što se tiče priprema za to, iako nije bilo lako u trenutnim okolnostima. Moram da priznam, stvarno je mnogo dosadno skakati kada nema publike. Ali tako je kako je, takmičenja moraju da se održavaju, ali sve već ide duže vreme ka tome da se stvari otvaraju“, dodao je Duplantis.

Foto: Bojan Vinulović/Nova.rs

Što se tiče srpskih sportista, na prvom mestu je Mondu ipak Ivana Španović.

„Znam za Novaka, naravno, osvojio je sve što se osvojiti može, ali meni ipak najjači utisak ostavlja Ivana Španović. Ona je stvarno vrhunska atletičarka i inspiriše me. Videli smo se nekoliko puta i nadam se da ćemo se videti na takmičenju ovde, kad bude skakala. Volim da ispratim skok udalj i sviđa mi se njen stil.“

Otkrio nam je i plan za Olimpijske igre u Tokiju ovog leta.

„Hoću da budem u najboljoj formi života. Znaš kako, želim da bude to najviši skok koji ću možda ikada imati.“

Armand je kao mali trenirao fudbal i bejzbol, čak je malo nedostajalo da odustane od atletike zbog toga, ali sad ni ne pomišlja na te sportove, čak ni rekreativno.

„Sada samo golf igram pored ovog. Ne smem da se igram sa potencijalnim povredama, koje se mogu rizikovati na drugim sportovim“, zaključio je Duplantis za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare