Mercedes nije pobedio tri godine na čuvenoj stazi

Ostalo 27. avg. 202013:33 > 13:35
Podeli:
Mercedes nije pobedio na stazi Spa u Belgiji od 2017. godine
Foto: EPA-EFE/Albert Gea

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da njegova ekipa ima "nezavršena posla" u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije, pošto na toj stazi nije pobedila u poslednje tri godine.

„Sledeća trka vodi nas u Spa, gde nismo pobedili od 2017. godine, pa imamo utisak da u Belgiji imamo nezavršenog posla. To je legendarna staza i jedna od najomiljenijih navijačima, ali biće teško napraviti odgovarajuća podešavanja zbog različitih karakteristika. Takođe, prema prognozi, očekuje se kiša u Ardenima, što neće olakšati posao“, rekao je Volf, preneo je „Skaj“.

PROČITAJTE JOŠ

Trka za Veliku nagradu Belgije vozi se u nedelju od 15.10 na stazi Spa Frankoršan, uz direktan prenos na Sport Klubu.

U prošloj trci u Španiji, dominantno je pobedio vozač Mercedesa Luis Hamilton, nakon što je trku pre toga na Silverstonu imao problema sa gumama, pa je trijumfovao Maks Ferstapen iz Red Bula.

„Pobeda u Španiji bila je velika nagrada za dobar posao koji smo radili uoči same trke i veoma sam ponosan kada vidim da ekipa stalno podiže lestvicu“, naveo je Volf.

Sve ekipe Formule 1 nedavno su potpisale „Konkord dogovor“, kojim su se obavezali na ostanak u takmičenju.

„Uvek smo govorili da želimo da ostanemo u Formuli 1, pa potpisivanje ugovora nije iznenađujuće, ali smo srećni što su pregovori pozitivno završeni. Posvećeni smo našem sportu i radujemo se godinama u kojima će se dogoditi najveće promene u Formuli 1. Ovo će nagraditi agilne, otvorene timove koji mogu uspešno da se prilagode zahtevima novih pravila“, smatra Volf.

Prošle godine na stazi Spa poginuo je vozač Formule 2 Antoan Uber. Formula 1, Formula 2 i Formula 3 odaće poštu francuskom vozaču, a iz Formule 2 je saopšteno da će iz upotrebe povući njegov broj 19. Tokom takmičarskog vikenda u upotrebi će biti specilano dizajniran logo u čast Ubera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar