Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Legendarni francuski rukometaš Nikola Karabatić oporavio se od povrede desnog kolena i posle sedam meseci pauze ponovo je u trenažnom procesu.

Kako je preneo „L’Ekip“, Karabatić se nada da će dostići optimalnu formu i biti potpuno fizički spreman za početak priprema reprezentacije Francuske 23. juna u Kreteju.

Karabatić je 28. oktobra prošle godine operisao koleno, minulog vikenda putovao je sa svojim timom Pari Sen Žermenom na gostovanje ekipi Eks-an-Provans u tamošnjem prvenstvu, ali još nije poznato kad će zaigrati takmičarske mečeve.

PROČITAJTE JOŠ

Tridesetsedmogidšnji as sakupio je više od 300 nastupa u nacionalnom timu, a već je osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, kao i četiri svetske i tri evropske titule prvaka.

Stručni štab Pari Sen Žermena očekuje da će Karabatić zaigrati na fajnal-foru Lige šampiona gde bi mogao da osvojio četvrtu titulu prvaka sa četvrtim timom.

„Ne znam da li ću biti 100 odsto spreman, ali učešće na Olimpijskim igrama je moj cilj. Želim da se pripremam i da se borim za mesto u timu“, izjavio je Karabatić, još u martu nakon što su se Francuzi u Monpeljeu kvalifikovali za Tokio.

Selektor Francuza Gijom Gij konačan spisak reprezentativaca za Igre u Japanu saopštiće 5. jula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar