Foto: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Ženska reprezentacija Srbije u rukometu predvođena selektorom Ljubomirom Obradovićem okupila se u Staroj Pazovi, gde će odraditi pripreme pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

PROČITAJTE JOŠ...

Reprezentativke će u trening centru Fudbalskog saveza Srbije boraviti sve do četvrtka, nakon čega ih očekuje put ka mađarskom Đeru.

Prvi meč Srbiju očekuje već u petak, a rival je selekcija aktuelnog olimpijskog šampiona, Rusija, sa početkom od 20 časova:

„Istorijski uspeh je to što smo u Japanu uspeli da izborimo kvalifikacije. Sve devojke su pune adrenalina, želje, volje da ispunimo cilj. Od 1988. godine nismo bili na Olimpijskim Igrama. Trebalo bi da nastavimo ono iz Japana sa Svetskog prvenstva, ono u čemu smo tamo stale. Vratila nam se Cvija (Dragana Cvijić), što je veliki plus. Iskreno se nadam da ćemo proći kvalifikacije. Verujem da to možemo. Videćemo kada odemo tamo. Bićemo fokusirane, daćemo 100%, za svaku loptu ćemo se bacati i biće dobro“, rekla je Jelena Lavko za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije i dodala:

Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

„Čeka nas teška utakmica sa Ruskinjama, ali ne bi trebalo previše značaja da im dajemo. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi. I ona sa Kazahstanom će biti teška. U sve tri utakmice moramo da damo 100%, pa kako bude. Domaćinstvo ne igra veliku ulogu, igra se bez publike i to je veliki minus za Mađarice. Naravno da će se osećati nadmoćnije jer su kod kuće, ali i sama sam igrala mnogo puta u toj hali, tako da se i sama tamo osećam kao kod kuće“, zaključila je Lavko.

Pored Srbije i Rusije, u Mađarskoj će nastupiti još selekcije Kazahstana i domaće Mađarske. Našu selekciju dan posle meča sa Rusijom očekuje duel sa Mađarskom od 17:30, dok će kvalifikacije zatvoriti utakmicom protiv Kazahstana 21. marta, takođe od 17:30.

Vizu za Tokio obezbediće dve prvoplasirane ekipe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar