Foto: EPA-EFE/Bryn Lennon

Sebastijan Fetel, vozač ekipe Ferarija, bio je veoma besan na svoj tim posle trke u Silverstonu koju je završio na neubedljivom 12. mestu.

Bivši svetski prvak je optužio čelnike tima da su potpuno pogrešili sa strategijom i da su izabrali onu koja nije imala nikakvog smisla.

PROČITAJTE JOŠ:

Fetel je, donekle i sam kriv za takav rezultat, pošto se već na prvoj krivini imao grešku posle čega je pao na poslednje mesto.

PROČITAJTE JOŠ: Ferstapen: Nisam ovo očekivao, imali smo sjajnu strategiju

Četvorostruki svetski šampion je već pri prvom ulasku u boks preko radija poručio ljudima iz tima rekavši im, „znate da ste zabrljali“.

„Razgovarali smo ujutro pre trke i složili se oko toga da nema svrhe često ići u boks jer ćemo upasti u gužvu, i to smo baš i uradili. Izabrali smo tvrde gume, koje su posle deset krugova morale da se menjaju, tako da ništa nije imalo smisla. Mislim, zašto biste stavili tvrde gume za deset krugova i onda srednje tvrde za narednih 20? Pred kraj su se izlizale, šteta, jer smo baš pričali na ovu temu“, rekao je Fetel posle trke.

Zanimljivo je da je Fetel, koji je sve titule osvojio od 2010. do 2013. godine, kao član Red Bula, imao daleko slabiji učinak od kolege iz tima, Šarla Leklera koji je sa jednim ulaskom u boks uspeo da osvoji četvrto mesto.

Posle pet trka au šampionatu, Fetel je na 13. mestu sa deset bodova, dok Lekler već ima 45.

Najbolji rezultat Nemca ove sezone je šesto mesto na Hungaroringu, a dva puta je bio deseti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare