Dve rukometašice Srbije imaju koronu, ceo tim izolovan

Ostalo 04. dec. 202016:51
Podeli:
Foto: RSS

Rukometni savez Srbije saopštio je da su igračice Kristina Graovac i Marija Agbaba pozitivne na koronavirus uoči utakmice sa Holandijom na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Kako se navodi, po dolasku na aerodrom u Bilund izvršeno je PCR testiranje, a sve igračice i članovi stručnog štaba bili su negativni osim Kristine Graovac.

PROČITAJTE JOŠ

Prema propisima higijenskog koncepta EHF tokom Evropskog prvenstva u Danskoj, inficirana igračica je zajedno sa najbližim kontaktom (Jovana Milojević) stavljena u izolaciju u večernjim časovima u drugi hotel predviđen za tu svrhu.
Kompletan tim produžio je karantinski boravak u svojim sobama do narednog testiranja, jutros u 8 časova. Igračice u izolaciji, Graovac i Milojević, takođe su testirane oko podneva.

Rezultati drugog testiranja pokazali su da je Marija Agbaba pozitivna i smeštena je u izolaciju zajedno sa najbližim kontaktom Jelenom Agbabom.

Usled produženja karantinskih uslova, utakmica Srbije i Holandije, koja je trebalo da se igra u petak uveče, pomerena je za subotu od 20.30. Svaka igračica koja je smeštena u karantin po osnovu bliskog kontakta može biti vraćena u tim posle dva uzastopna negativna PCR testa.

Prema pravilima, reprezentacija Srbije će biti testirana i u subotu u jutarnjim časovima, a do dobijanja negativnih rezultata na koronavirus svi članovi delegacije ostaće u izolaciji u svojim sobama.

Savez je naveo da je reprezentacija Srbije od 23. novembra boravila u karantinskim uslovima Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Pre i tokom priprema urađena su neophodna testiranja na koronavirus. Zbog nepotpunih rezultata testiranja čitave delegacije, planirani odlazak na takmičenje 1. decembra bio je pomeren za 3. decembar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar