Boksersa reprezentacija Srbije, boks, reprezentacija, trenig, izjave
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Posle dva neuspela pokušaja da uđu na teritoriju Srbije kako bi se takmičili na Svetskom prvenstvu u boksu koje se održava u Beogradu, bokseri sa Kosova su u nedelju pokušali po treći put da pređu granicu, ali ponovo bezuspešno.

PROČITAJTE JOŠ

Posle dva sata čekanja na Merdaru, bokserski tim sa Kosova nije dobio dozvolu da pređe granicu piše portal „Kossev“.

Vest je potvrdio Olimpijski komitet Kosova, uz poruku „Ovo je bio treći pokušaj za 24 sata!“

Nakon što su u drugom pokupaju vazdušnom linijom pokušali da uđu bez obeležja takozvane države Kosovo, ovoga puta su se slikali u opremi na kojoj su simboli bili više nego vidljivi.

Oni tvrde da su im odeća i vozilo detaljno kontrolisani, ali da je srpska policija navodno „dobila naređenje Vlade Srbije da im se ni danas ne dozvoli ulazak“.

„Kosovski bokserski savez snažno osuđuje postupak Vlade Srbije i zatražiće od MOK i ostalih relevantnih tela da preduzme mere protiv Srbije“, naveo je BSK u današnjem saopštenju.

 

Treći pokušaj došao je nakon insistiranje od strane AIBa koja je tražila da se bokserima dozvoli ulazak na teritoriji Srbije.

Albanska bokserska reprezentacija, kako su preneli mediji u Prištini pozivajući se na RSE, saopštila je juče da, iako su se već nalazili u Beogradu, neće učestvovati na svetskom prvenstvu ukoliko se to ne dozvoli i Kosovu.

Reagovali su i kosovska vlada i MIP, nazivajući odluku „skandaloznom“, podsećajući na to da je Kosovo punopravna članica Svetske bokserske federacije, te da su uputili pismo ministru Vanji Udovičiću.

BONUS VIDEO Veljko Gligorić o Svetskom prvenstvu u boksu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare