Angelina Topić
Angelina Topić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fenomenalan rezultata Anegleine Topić.

Angelina Topić je fenomenalnim skokom postala prvakinja Srbije u Kruševcu, a tom prilikom oborila je i nacionalni rekord.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je u skoku uvis sa 1,96 oborila za jedan santimetar svoj prethodni rekord, aujedno je izjednačila i Svetski rekord za mlađe juniorke.

Njen prethodni najbolji rezultat od 1.95 metara ostvaren je 1. juna ove godine na mitingu u Atini.

Ovo je ujedno bilo i izjednačenje svetskog rekorda kod mlađih juniorki, tako da Angelinin uspeh dobija na snazi.

Ona je nadmašila svoj prethodni najbolji rezultat za centimetar, pa sada nacionalni rekord Srbije glasi na 1.96 metara. Ovu meru uspela je da preskoči u trećem pokušaju, a prethodno je sve visine preskakala iz „prve“ i to na 1.65, 1.70, 1.78, 1.81, 1.87 i 1.91 metara.

Drugo mesto zauzela je Zorana Rokavec koja je preskočila 1,78 metara, a treća je bila Jovana Delić sa istom visinom, ali joj je bilo potrebno više pokušaja da dođe do zadatog cilja.

Prethodno je u toku dana i Boško Kijanović oborio nacionalni rekord star 38 godina. Kijanović je na 200 metara oborio državni rekord koji je od 1984. godine držao Mladen Nikolić.

Boško je osvojio zlatnu medalju vremenom 20,70 sekundi, što je i oboren rekord u disciplini na 200 metara posle 38 godina.

BONUS VIDEO Ivana Vuleta – devojka koja je vratila nadu u srpsku atletiku


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar