Andrea Arsović; Foto: OKS

Srpska streljašica Andrea Arsović nalazi se na prvom mestu svetske rang liste za vazdušnu pušku objavio je Streljački savez Srbije.

Andrea je prva u januaru. Po novom sistemu bodovanja, računaju se Olimpijske igre, Svetska prvenstva, kontinentalni šampionati, Svetski kupovi i Gran pri turniri.

PROČITAJTE JOŠ:

Svakog prvog januara počinje novi ciklus, a boduju se pojedinačne olimpijske discipline, ali ne i nadmetanja u miks parovima.

Prva dva takmičenja koja su bodovana za liste za 2022. bili su Gran pri turniri u Rušama i Osijeku. Do februara neće biti nadmetanja na kojima će se skupljati poeni, pa su prve godišnje liste objavljene i pre kraja meseca.

Arsovićeva je vazdušnom puškom pobedila na oba Gran prija, pa na rang listi drži ubedljivo prvo mesto sa maksimalnih 1.000 bodova.

Zlato na Gran priju na kome u disciplini učestvuje više od 50 takmičara (takmičarki), kakva su bila nadmetanja i u Rušama i u Osijeku, vredi 500 bodova.

Pored nje, još petoro naših strelaca se našlo među deset najboljih u svojim disciplinama na takmičenjima u Sloveniji i Hrvatskoj.

BONUS VIDEO: Redari iznose navijača sa terena u Melburnu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar