Foto: FIBA basketball

Košarkaši Srbije imali su delimično slobodan dan i u večernjim časovima po lokalnom vremenu odradili su trening pred meč sa Portorikom.

Foto:Nova.rs

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Utakmica 2. kola B grupe na Mundobasketu je u ponedeljak od 14 sati po srpskom vremenu, odnosno u 20.00 po lokalnom.

Dve reprezentacije sastale su se i u prijateljskom meču, jedinom odigranom u Beogradu pred Svetsko prvenstvo, kada su „orlovi“ slavili sa 110:75.

„Iskreno, očekujem totalno drugačiju utakmicu u odnosu na onu u Beogradu. Razlika nije bila realna, Portoriko je daleko kvalitetnija ekipa od toga, pritom ne umanjujem našu igru i kvalitet. Mislim da oni mogu dosta bolje i da će na prvenstvu pokazati da nisu slučajno tu. Znamo šta nas čeka, i da su utakmice na dva dana, spremni smo za to i psihički i fizički. Razmišljamo samo o Portoriku, jedva čekamo da dođe ta utakmica, da odradimo kako treba“, kaže Ognjen Dobrić.

Na premijeri protiv Kine bilo je vidljivo koliko igrači stalno komuniciraju na terenu.

„Hemija je od prvog dana izuzetno dobra, na tome nismo morali ni mnogo da radimo, sve je kliknulo kako treba. Što se tiče košarkaških stvari, normalno je da izgledamo bolje iz meča u meč i kako prvenstvo bude odmicalo nadam se da ćemo biti još bolji“.

Foto: Joaqui Flores/Starsport.rs

Otkrio je Dobrić i da prate ostale utakmice Mundobasketa, ali…

„Jesmo, ispratili smo sve, ali druga faza je sad daleko. Imamo preča posla, prvo Portoriko i Južni Sudan, pa ćemo kasnije o ostalima“.

Iako su protiv Kine slavili sa čak 42 razlike, uvek ima prostora za napredak, ističu u taboru nacionalnog tima.

„Ima dosta košarkaških sitnica za popraviti… Možemo da naučimo svakako dosta iz te utakmice. Moramo da uđemo u duel sa Portorikom 100 odsto fokusirani, nezgodan su rival, imaju svoje kvalitete. Nadam se da ćemo odigrati još bolje nego protiv Kine da dođemo do pobede, pa ćemo dalje lakše. Sigurno da nam znači da se i glavni igrači odmore, i da je svako iskoristio tu utakmicu sa Kinom da oseti teren, prvenstvo. Stvarno imamo kvalitet na klupi, ne oseti se razlika, uvek neko donese novu energiju. Kako je ko ulazio sa klupe, tako je rasla i razlika, naša igra nije opadala… Energija je bila tu, što je jako bitno, kao i što je svih 12 igrača dalo doprinos“.

Ističe novi igrač Virtusa kako slobodnog vremena gotovo da nemaju.

„Iskreno, fokusirani smo samo na treninge i utakmice. Nemamo ni mnogo vremena, kad je slobodno jutro uglavnom iskoristimo da se oporavimo uz neke terapije ili teretanu, nismo uopšte mnogo šetali, lutali…“, zaključio je Dobrić.

BONUS VIDEO: Emotivni trener i NBA zvezda posle najvećeg šoka u Manili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar