Au, ljudi, kakav dan na Mundobasketu je za nama, a čak Srbija nije igrala...

Videli smo baš svašta i ludilo je krenulo iz Manile, gde je, samo za neke neočekivano, Dominikansa Republika tukla Italijane sa 87:82. Teško da nekome među srpskim izveštačima nije bilo drago, a na to da je Karl-Entoni Tauns „taj“ najponosniji je bio kolega i cimer Petar.

Svakako lepa priča Dominikanaca u nastajanju, taman da u drugoj grupnoj fazi udarimo jedni na druge, biće dobro „šibanje“ sigurno.

PROČITAJTE JOŠ

Nastavilo se porazom Finske od Japana (98:88), što je značilo da ekipa NBA zvezde Laurija Markanena ne ide dalje iz grupe, iako joj se predviđao čak i bolji plasman od Srbije.

To nije bilo baš lepo, Finci su prošle godine bili blizu čak polufinala Evrobasketa, sada su podbacili.

A, dalje ne ide, dalje ne ide ni Francuska… Što se kaže, ima i to razigravanje od 17. do 32. mesta, u koje će evropski i olimpijski vicešampioni, posle poraza od Letonije rezultatom 88:86, a prethodno je Francuze raznela Kanada sa 30 razlike.

Ista ta Kanada baš strašno igra, očito je s razlogom jedan od glavnih favorita Mundobasketa, protiv Libana je bila još surovija i slavila je sa čak +55.

Verovatno je Libancima bilo teže da igraju tu utakmicu do kraja, nego meni da savladam prve reči filipnskog.

Nije da nemamo preča posla, što bi rekao uvek na košarku fokusirani Ognjen Dobrić, samo želim na neki način, ako je to ikako moguće, da se zahvalimo domaćinima na neobjašnjivom gostoprimstvu.

Osmesi, naklon, srdačnost do neba… Uzvraćamo najviše što možemo i vidimo da ni najmanje nisu navikli na pozitivnu povratnu reakciju.

Zaista na svakom koraku se osećamo toliko dobrodošlo, pa sam želeo da naučim ono što je najlakše za početak, to je najmanje što sam mogao.

Mabuhaj – ćao, zdravo kao pozdrav; kamusta ka – kako ste; salamat – hvala.

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

Mabuhaj piše na mnogim mestima, odmah na aerdromu nas je dočekalo, a sve u sklopu promocije Mundobasketa širom Manile.

Inače, zbog kolonizacije je španski bio nacionalni i zvanični jezik na Filipinima do 1973. godine, zamenio ga je tagalog kao nacionalni jezik i engleski jezik kao novi službeni jezik.

Do sledećeg javljanja – mabuhaj, pozdravlja vas Nevusha (filipinski Nebojša).

BONUS VIDEO Žene jedva pustile srpske navijače na Filipine, oni ispisali njihova imena na trobojkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare