Foto: Starsport

Košarkaši FMP-a poraženi su od Crvene zvezde rezultatom 97:87 u okviru prvog meča polufinalne serije u Superligi Srbije.

Posle meča prvi se novinarima obratio Bojan Subotić, iskusni košarkaš FMP-a.

„Čestitka Zvezdi na pobedi i osvojenoj tituli u ABA ligi. Znali smo da igramo protiv evroligaša. Borili smo se i nismo odustajali ni u jednom trenutku. Odlično su šutirali za tri poena, to je presudilo. Zvezda nas je respektovala, glavni igrači su im imali veliku minutažu, to znači da im nije bilo lako protiv nas, to je bio naš cilj. Nastavićemo da se borimo i pokušati da iznenadimo u narednom meču“, rekao je Bojan Subotić.

PROČITAJTE JOŠ:

Upitan je i Subotić da li je duga pauza za FMP uticala na ovakav rasplet.

„Uticalo je pogotovo na početku utakmice, izgubili smo osećaj za utakmice i kako to izgleda. U poslednje vreme u ABA ligi i KLS smo pokazali kvalitet i da smo napredovali dosta u odnosu na deo sezone gde nismo izgledali dobro“, dodao je Subotić.

Reč je imao i trener „pantera“ Saša Nikitović.

„Čak 17 dana nismo igrali utakmice i dok smo se malo setili kako se igra košarka bili smo u egali, čak smo u jednom momentu i poveli. U svakom slučaju pokazali smo da možemo da igramo u ovom trenutku. Zvezda je u boljem takmičarskom ritmu, rešavali su stvari na lagan način, njihov kvalitet je došao do izražaja u svakom momentu i kažnjavali su nas na lagane načine. Nije Zvezdi lako ubaciti 87 poena, čestitam momcima. Spremićemo se da pružimo dobru igru i da seriju vratimo u Pionir“, istakao je Saša Nikitović.

PROČITAJTE JOŠ:

Još uvek je rano pričati o narednoj sezoni.

„Probaćemo da ostavimo okosnicu tima, nije gotova sezona i nismo još u toj meri definisali tim za sledeću godinu, ali kada imate 18 asistencija, a Zvezda 22, kada imate devet izgubljenih, a Zvezda 14, znači da ste igrali kvalitetno. Zvezda je bila preciznija i kvalitetnija, ali mi smo bili agresivniji. Naravno da to prija i zadovoljni smo, ali da pretite Zvezdi treba vam više od ovoga danas“, zaključio je Nikitović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar