Foto: Starsport

Trener košarkaša Mege Marko Barać kaže da je njegovom timu falilo iskustvo u prvom meču polufinala ABA lige sa Crvenom zvezdom.

Zvezda je u prvom meču na svom parketu u Pioniru pobedila 103:73 i imala je više raspoloženih pojedinaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Mega je osim bez pobede, ostala i bez povređenog Stefana Miljenovića, o čijem je stanju odmah posle utakmice upitan trener gostujućeg tima.

„Uvek je teško dati prve informacije, teško je medicinskom timu da napravi prognoze, a ja zaista u to ne bih ulazio. Sigurno da u tom trenutku kada se desilo, da je to težak događaj, još jedan u nizu malera koji nas sa te strane prate u poslednje vreme. Što se tiče utakmice, čestitao bih Zvezdi, večeras su bili bolji, što rezultat pokazuje. Ovo je plej-of košarka, za moje igrače novo iskustvo. Nivo kontakta i čvrstine koji mi nismo bili u stanju da izdržimo. Iz toga su sledili mnogi problemi i celu utakmicu smo pokušavali da uhvatimo neki priključak što nismo uspeli. Malo smo imali utakmica ove sezone u kojima nismo izgledali dobro, normalno je da se to nekad desi. Desilo se večeras, trudićemo se da budemo bolji i da sačekamo drugu utakmicu spremni za sve što nas čeka“, analizirao je Barać.

Crvena zvezda vs Mega Foto:Starsport

Mega je u prvom meču bila i bez Uroša Plavšića, jednog od najboljih igrača i to je po Baraćevim rečima bio dodatni hendikep.

„Kada je reč o Plavšiću, mislim da je javnost upoznata s prirodom njegove povrede, to je opet pitanje za medicinski tim. Ne bih se bavio prognozama. Sigurno je, gledajući roster, da je to veliki hendikep jer smo mi praktično ušli u plej-of bez startnog pleja i centra, uz sve promene koje su se dešavale na toj poziciji plejmejkera ove sezone. Mislim da je za ovo večeras bilo previše što se tiče naše mladosti. Ono što mene kao trenera raduje jeste da se neke negativne stvari i činjenice nisu pokazivale. Imali smo neku konstantu, držali smo formu na zadovoljavajućem nivou i sa te strane mogu da budem zadovoljan. Čini mi se da je ovo prva utakmica ove sezone gde se videlo da nemamo mnogo plej-of mečeva iza sebe, da nemamo mnogo utakmica pred puniom Pionirom koji znamo šta nosi. Ovo je jedna škola, ali sigurno ovakve greške nećemo ponavljati. Pravićemo neke druge za novu školu i novo iskustvo, ali sigurno je ovo dragoceno za nas“.

Obećao je i da će Mega ostati mlad tim, a da će se on kao trener truditi da se nastavi sa onim što se zove „Mega košarka“.

„Kad smo u punom sastavu mi nemamo roster od 15, 16 igrača i svaki izostanak se oseti, a posebno kad uoči samog polufinala kad se dva nosioca povrede“, napomenuo je Barać i onda objasnio da li mu imponuje što Mega ove godine ima više mladih igrača na NBA draftu.

„Vidite, imponovalo bi mi da sam stari trener, nije to neka razlika. Uspeli smo da napravimo dobar posao, pre svega kroz selekciju koja je puna talenta i igrača spremnih za modernu košarku, a onda i kroz neki sistem igre koji je, čini mi se, odgovarao da ti igrači pokažu svoje najbolje lice i naravno kroz veliki uloženi rad u ovoj organizaciji da ti momci napreduju na individualnom nivou, tako da je to satisfakcija za sve nas“, istakao je Barać. Zvezda i Mega naredni meč igraju za četiri dana od 20 časova i domaćin će biti ekipa Mege.

BONUS VIDEO: Najboljih pet poteza u četvrtim utakmicama plej-ofa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar