Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos dao je sud o utakmici koju je njegov tim odigrao protiv Mege.

Zvezda je u petak uveče pobedila Megu sa 103:73 u prvom meču polufinala ABA lige, tačno na godišnjicu masovnog ubistva u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

PROČITAJTE JOŠ:

Prošle godine trećeg maja je 13-godišnji maloletnik ušao u školu i ubio devet svojih vršnjaka i domara škole hicima iz pištolja, a Sferopulos se na konferenciji posle meča najpre obratio porodicama ubijene dece.

„Pre nego što počnem konferenciju, dozvolite mi da izrazim saučešće porodicama koje su prošle godine izgubile svoju decu. Nisam bio ovde u zemlji, ali kad sam pročitao o tome, slomilo me je i mogu da zamislim kako su oni sada, pa imaju moje najdublje saučešće“, rekao je Sferopulos.

Zvezda je imala više raspoloženih pojedinaca, a Nemanja Nedović i Rokas Giedraitis su imali po 13 poena. Na drugoj strani je prednjačio Nikola Đurišić sa 26.

Nikolin saigrač Stefan Miljenović se u drugom poluvremenu teško povredio, pa je Sferopulos njemu poželeo što brži oporavak.

„Drugo, hoću da poželim sve najbolje Miljenoviću zbog njegove povrede, želim mu da bude što manje štete po njega, a sada ako pričamo o utakmici, igrali smo koncentrisano i ozbiljno 40 minuta, defanzivno i ofanzivno. Mislim da smo zaslužili pobedu. Nastavljamo, tek je 1:0, ovo je plej-of, polufinale, serija. Nije važno koliko pobedimo, jedan poen, ili 30 poena, razlika je 1:0, samo toliko. Sad imamo još jednu važnu utakmicu kod njih kući“, poručio je Zvezdin trener.

Bio je zadovoljan što je u dvoranu „Aleksandar Nikolić“ došlo oko šest hiljada ljudi prema zvaničnim podacima, ali nije hteo da licitira da li bi tu da igra finale. Još uvek ne zna ni da li će ga igrati.

„Prvo, atmosfera je bila odlična i zahvalio bih se našim navijačima. Znam da je Veliki petak i da nije bilo lako doći, ali bili su dobri i od pomoći za tim. Mislim da je to timu dalo lepu sliku na terenu i uživali su igrači u utakmici. Za nas je važno da igramo ovde pred navijačima. Sada igramo ovde, za sledeću ne razmišljamo, jer mislim samo o sledećoj utakmici“, kaže Grk.

Uprkos visokoj razlici, imao je u pojedinim momentima kritika na račun svojih igrača i to im je jasno stavljao do znanja.

„Gledajte, uvek moramo da igramo najbolje što možemo, zato smo videli neke momente u utakmici kad sam tražio od igrača da ne prave greške, da rade prave stvari i nalaze najbolje načine da se brane, ili napadaju. Uvek pokušavam da izvučem najbolje iz njih, bez obzira na to koliko dobijamo ili gubimo. Moramo da igramo jednako ozbiljno i onako kako to radimo na treninzima za početak. Treniramo i dolazimo na utakmice da bismo igrali kako treniramo. To je moja briga i zato sam nekoliko puta bio ljut zbog nekih, ne baš pravih odluka koje su igrači donosili na terenu. Ali, to je normalno“.

Na pitanje da li je ovo najbolja Crvena zvezda koju će navijači gledati pred završnicu sezone, zbog skoro kompletnog tima, s izuzetkom Hange, Sferopulos kaže da je roster skoro pun.

„Da, u pravu ste, skoro nam je pun roster, jer nikad nismo imali kompletan i ovako ćemo završiti sezonu, pošto se Hanga ne vraća do kraja sezone. Tako da nećemo igrati nijednom sa celim sastavom, ali smo imali i vremena da odmaramo neke igrače, osvežimo tim, treniramo. Da nekim drugim igračima damo ritam posle povreda i to je period u kom još radimo, ali verujem da možemo da igramo još bolje“, zaključio je Sferopulos i na kraju čestitao Vaskrs pravoslavnim vernicima. Zvezda i Mega naredni meč igraju za četiri dana od 20 časova i domaćin će biti ekipa „ružičastih“.

BONUS VIDEO: Kalatisov pogodak uz zvuk sirene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar